Пошук

Програма створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Великомостівської міської ради на 2022-2023 роки

Дата: 12.12.2022 12:02
Кількість переглядів: 105

І. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма.

Програма створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Великомостівська міська рада на 2022 - 2023 роки (далі — Програма) розроблена відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017p. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.01.2014p. № 23-р «Про схвалення Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій».

На території Великомостівської міської територіальної громади система централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій відсутня, що стало одним із важливих питань до вирішення, на яке спрямована дана Програма. Вона повинна розроблятися з урахуванням новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій та змін.

Крім доведення зазначених сигналів, дана система повинна також здійснювати своєчасне i достовірне доведення повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій до суб’єктів господарювання i населення та інформування про фактичну обстановку i вжиті заходи.

2. Визначення мети Програми.

Метою Програми є створення системи централізованого оповіщення, оснащення ïï сучасними програмно-технічними засобами з використанням новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій оброблення, передачі та відображення інформації про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, що забезпечить гарантоване i своєчасне доведення інформації до суб’єктів господарювання та населення.

3. Строки та етапи виконання Програми.

Розв’язати проблему відсутності ефективної системи централізованого оповіщення територіальної громади підприємств, установ, організацій i населення про загрозу i виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період планується протягом 2022-2023 років.

Фінансування напрямків діяльності, визначених Програмою, проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел не заборонених чинним законодавством України.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, яких необхідні для реалізації Програми:  

- на 2022 рік  - 136,7 тис. гривень;

- на 2023 рік - у межах наявного фінансового ресурсу.

4. Перелік завдань i заходів Програми та результативні показники.

Протягом 2022-2023 років планується провести виділення необхідних коштів з метою:

-виготовлення проектно-кошторисної документації;

-придбання обладнання автоматизованого виклику осіб керівного складу,

-придбання та встановлення програмно-апаратних комплексів, кінцевого обладнання та сучасних гучномовних пристроїв для оповіщення населення;

-придбання мобільних та стаціонарних систем гучномовного оповіщення та зв’язку;

-придбання інших технічних засобів оповіщення та зв’язку;

-оплата вартості монтажу та пуско-налагоджувальних робіт;

-оплата за утримання, технічне обслуговування та удосконалення (модернізацію) системи оповіщення.

Виконання Програми надасть змогу створити ефективну місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення Великомостівської територіальної громади підприємств, установ, організацій i населення про загрозу i виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період.

5. Організація управління та контролю.

Контроль за виконанням Програми покладається на секретаря виконавчого комітету Великомостівської міської ради, який координує виконання напрямків діяльності, щорічно готує та надає інформацію про стан фінансування Програми.

6. Розрахунок очікуваних результатів.

Виконання Програми дасть змогу забезпечити доведення сигналів, повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, аварій, катастроф, епідемій, пожеж тощо до підприємств, установ, організацій та населення з урахуванням новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій та змін, що відбулися у суспільстві.


Рішення сесії №685 від 24.02.2022р. Про Програму створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Великомостівської міської ради  на 2022-2023 роки

Рішення сесії №806 від 1.12.2022р. Про внесення змін в Програму створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Великомостівської міської ради  на 2022-2023 роки

Рішення сесії №1054 від 15.08.2023р. Про внесення змін в Програму створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Великомостівської міської ради  на 2022-2023 роки

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень