Пошук

Програма розвитку масових видів спорту територіальної громади Великомостівської міської ради на 2023 рік

Дата: 12.12.2022 16:23
Кількість переглядів: 130

Велике значення в фізичному та соціальному розвитку підростаючого покоління молодих людей завжди відігравали заняття масовими видами спорту. Заняття командними видами спорту підвищує здатність людей адаптуватись до оточення, сприяє якісному налагодженню відносин в команді та подальшому підвищенню соціальної активності і відповідальності громадян.

В даний час занепокоєння викликає погіршення здоров'я дітей та підлітків громади. Як і раніше, значна кількість з-поміж них має суттєві відхилення у фізичному розвитку та стані здоров'я. Різко прогресують у підростаючого покоління хронічні ревматичні хвороби серця, гіпертонія, неврози, артрити, сколіози, ожиріння тощо.

Протягом останніх років в місті відбулись певні позитивні зміни у сфері фізичної культури і спорту. Закріплено позитивні тенденції з окремих напрямів фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової діяльності. Зокрема, налагоджена ефективна система проведення спортивно-масових заходів.

Отже, на сьогодні є необхідним продовжити виконання програми розвитку масових видів спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, яка б забезпечила ефективне функціонування видів спорту.

Мета Програми

Мета Програми полягає у забезпеченні умов для розвитку фізичної культури і спорту,  зокрема   удосконалення   відповідного організаційного та нормативно-правового механізму.

Основні завдання Програми

    - проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання, роботи і у місцях масового відпочинку громадян.

    - забезпечення розвитку найбільш масових видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького спорту.

    - участь місцевих команд у різного рівня спортивних змаганнях та чемпіонатах.

     - виховання у населення відповідних мотиваційних та поведінкових характеристик активної соціальної орієнтації на здоровий спосіб життя  за допомогою змагань, конкурсів, показових виступів, фестивалів, спортивних свят та інших заходів за місцем проживання і в місцях масового відпочинку населення.

Заходи з реалізації Програми

1.  Оплата членських внесків для проведення чемпіонату області і району.

2. Запровадити систему здатну забезпечити залученню широких верств населення до занять футболу: серед дітей і підлітків, серед команд осередків та клубів футболу з метою участі у обласних і районних змаганнях.

3. Фінансова підтримка футбольного клубу ФСК «Рата», футбольного клубу ФСК «Куличків», футбольного клубу ФСК «Бутини», футбольного клубу ФСК «Пристань», ФСК «Рата» (юнаки), спортивно-оздоровчий клуб «Гепард»  щодо підготовки (проведення навчально–тренувальних занять, зборів спортсменів і спортивних команд) та їх участь  в змаганнях різних рівнів.

4. Придбання спортивного інвентарю.

Фінансове забезпечення

Фінансування Програми  здійснюється  за  рахунок коштів,  які щороку передбачаються у міському бюджеті для виконання програм і заходів з  розвитку  фізичної  культури  і спорту,  а також інших джерел незаборонених чинним законодавством в сумі 189 450 грн.

Порядок використання коштів

Відділ фінансів та бухгалтерського обліку Великомостівської міської ради перераховує кошти виконавцю програми (відповідно до поданої одержувачем заявки-розрахунку на видатки, передбачені програмою).

Виконавці програми несуть відповідальність за правильність оформлення розрахункових документів, їх достовірність та цільове використання коштів.

Контроль за виконання Програми

Контроль за виконання програми здійснюють:

- міський голова

- Постійна комісія з питань  освіти, культури, туризму, спорту, духовного розвитку, охорони здоров’я та соціального захисту.

Обґрунтування шляхів і засобів реалізації Програми

Основні завдання,  які випливають зі змісту Програми, можуть бути вирішені шляхом:

-  забезпечення об'єднання зусиль щодо розвитку фізичної культури і спорту на території Великомостівської міської ради, громадських організацій, фізичних та юридичних осіб, широких верств населення.

-  удосконалення форм залучення різних груп населення до регулярних та повноцінних занять фізичною культурою і спортом за місцем їх проживання, навчання, роботи та у місцях масового відпочинку.

-  проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання, роботи та у місцях масового відпочинку громадян, а також фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи серед інвалідів.

- забезпечення розвитку масових видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького, резервного спорту, спорту вищих досягнень, спорту інвалідів та спорту ветеранів.

- впровадження дієвої системи фізкультурної просвіти населення, яка б сприяла формуванню традицій і культури здорового способу життя, престижу здоров'я, залученню громадян до активних занять фізичною культурою і спортом та формування нових цінностей та орієнтацій суспільства на збереження та зміцнення здоров'я людей.

Обсяги фінансування

Для реалізації програми надати підтримку з міського бюджету в розмірі 189450 грн.

Для фінансового забезпечення Програми залучаються в установленому порядку кошти міського бюджету, а також кошти з інших джерел фінансування, не заборонені чинним законодавством.

Фінансова підтримка громадських організацій ФСК «Рата», ФСК «Бутини», ФСК «Куличків», ФСК «Пристань», спортивно-оздоровчий клуб «Гепард»

  1. Харчування команд

Змагання на рівні ТГ – 60 грн.

Районні змагання – 80 грн.

 Обласні змагання – 100 грн.

Всеукраїнські змагання – 120 грн.

ФСК «Рата» - 26 400 грн.

ФСК «Бутини» - 21 000 грн.

ФСК  «Куличків» - 21 000 грн.

ФСК «Пристань» - 21 000 грн.

ФСК «Рата» (юнаки) -21 000 грн

РАЗОМ: 110 400 грн

  1. Сплата вступного внеску
    1. ФСК «Рата» - 4000 грн
    2. ФСК «Бутини» - 3000 грн
    3. ФСК «Куличків» -3000 грн
    4. ФСК «Пристань» - 3000 грн
    5. ФСК «Рата» (юнаки) -3000 грн

РАЗОМ: 16000 грн

  1. Придбання спортивного інвентарю – 29 800 грн

                                                                                 РАЗОМ: 29 800 грн

 РАЗОМ: 156 200 грн

  1. Спортивно-оздоровчий клуб «Гепард»
    1. Придбання татамі – 24000 грн
    2. Придбання спортивного інвентаря – 9250 грн

Разом: 33 250 грн

РАЗОМ: 189 450 грн

 

Міський голова                                                                         Ярослав РОЙКО


Рішення сесії №816 від 1.12.2022р. Про затвердження Програми розвитку масових видів спорту територіальної громади  Великомостівської міської ради на 2023 рік

Рішення сесії №956 від 06.06.2023р. Про внесення змін в Програму розвитку масових видів спорту територіальної громади  Великомостівської міської ради на 2023 рік

Рішення сесії №1154 від 09.11.2023р. Про внесення змін в Програму розвитку масових видів спорту територіальної громади  Великомостівської міської ради на 2023 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень