Пошук

Програма "Таланти Великомостівської міської громади на 2023 рік"

Дата: 13.12.2022 11:25
Кількість переглядів: 122

Фото без опису1.Загальні положення

Програма «Таланти Великомостівської міської громади» (далі Програма) розроблена відповідно до  Закону України, «Про місцеве самоврядування в Україні».

Програма роботи з обдарованими дітьми та  молоддю на 2020 рік   спрямована на забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді нашої  громади та надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації особистості в сучасному суспільстві, постійного духовного самовдосконалення.

2. Мета та основні завдання Програми

Мета програми полягає у наданні системної підтримки талановитих дітей та обдарованої молоді, формуванні системи виявлення, навчання, виховання обдарованої молоді, створенні умов для самореалізації та розширенні їх соціально-правових гарантій.

3. Основні завдання Програми

  • проведення  виставок, конкурсів, програм, концертів, робіт   творчих  колективів, закладів  культури,  школи  мистецтв  нашої  громади.
  • надання   організаційної  та  фінансової  допомоги   талановитим дітям  та молоді  для  участі  у   міських, районних, обласних, всеукраїнських, міжнародних  конкурсах  та  фестивалях, змаганнях, турнірах, чемпіонатах,  нагородження  поїздками  у визначні  місця  нашої  країни.
  • оновлення змісту та форм роботи щодо створення особистісно орієнтованої системи роботи з  талановитими  дітьми та молоддю;
  • забезпечення соціально-правових гарантій обдарованих дітей та молоді, створення системи їх морального та матеріального заохочення;
  • стимулювати творче самовдосконалення дітей та молоді, підтримку обдарованих учнів - призерів та учасників мистецьких, інтелектуальних, творчих конкурсів, олімпіад, конкурсів МАН, спортивних змагань районних, обласних, Всеукраїнських та міжнародних рівнів;
  • консолідація зусиль державних, громадських установ міста, спрямованих на виховання творчої молоді, здатної до прийняття життєво важливих рішень.
  •  
  1. 4. Заходи з реалізації  Програми

 4.1. Фінансова підтримка  талановитої молоді  та  дітей  Великомостівської міської  громади у вигляді надання грошових допомог, премій та подарунків.

4.2. Оплата проїзду  талановитих та обдарованих дітей та молоді, та осіб, які їх супроводжують для участі у мистецьких, інтелектуальних, творчих конкурсах, олімпіадах, конкурсах МАН, спортивних змаганнях районних, обласних, Всеукраїнських та міжнародних рівнів.

5. Фінансове забезпечення 

     Фінансування Програми  здійснюється  за  рахунок коштів міського бюджету. Бюджетом  Великомостівської міської ради передбачені  кошти для реалізації цілей та заходів Програми  в  сумі 80 000,00 грн. 

6. Порядок використання коштів

Міська рада перераховує кошти виконавцю програми згідно розпорядження міського голови (відповідно до поданої одержувачем заявки-розрахунку на видатки, передбачені програмою). Пропозиції про конкретні суми та види фінансової та іншої підтримки можуть подаватися депутатськими комісіями міської ради.

Виконавці програми несуть відповідальність за правильність оформлення розрахункових документів, їх достовірність та цільове використання коштів.

7. Очікувані результати

Виконання основних завдань і заходів Програми забезпечить:

  • розробку і впровадження нового механізму пошуку і відбору обдарованих дітей та молоді;
  • оновлення змісту та створення особистісно орієнтованої системи роботи з талановитими  дітьми та молоддю;
  • забезпечення соціально-правових гарантій талановитих  дітей та молоді, створення системи їх морального і матеріального заохочення;
  • підвищення інтелектуального рівня населення.

  

Міський голова                                                                       Ярослав РОЙКО


Рішення сесії №820 від 1.12.2022р. Про затвердження Програми Таланти Великомостівської міської громади на 2023 рік

Рішення сесії №958 від 06.06.2023р. Про внесення змін в Програми Таланти Великомостівської міської ради на 2023 рік

Рішення сесії №1016 від 06.07.2023р. Про внесення змін в Програми Таланти Великомостівської міської ради на 2023 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень