Пошук

Програма забезпечення проведення заходів на території Великомостівської міської ради на 2023 рік

Дата: 13.12.2022 11:36
Кількість переглядів: 132

Фото без описуКеруючись Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про культуру», «Про охорону культурної спадщини», «Про державний бюджет України на 2021 рік», Бюджетного кодексу України, Указами Президента України від 02.12.1995р. №1116 «Про впорядкування відзначення пам’ятних дат і ювілеїв» та від 17.12.1999р. №1583 «Про додаткові заходи щодо впорядкування відзначення пам’ятних дат і ювілеїв», з метою пропаганди та широкого впровадження української національної ідеї, консолідації суспільства, виховання у громадян почуття патріотизму, глибокого і всебічного аналізу успіхів, проблем і перспектив економічного розвитку розроблена Програма забезпечення проведення заходів на території Великомостівської міської ради.

 1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована програма

Однією із основних функцій міської ради є гуманітарна функція, яка передбачає створення умов для інтелектуального, духовного і фізичного розвитку громадян. З метою збереження національних традицій, організації змістовного дозвілля населення, підтримки обдарованої молоді і дітей, підвищення культурного рівня та естетичного виховання населення, урізноманітнення проведення культурно-масових заходів на території громади.

Програма визначає основні напрями культурного розвитку  Великомостівської  громади, завдання, основні перспективи розвитку, завдання і шляхи їх реалізації та очікувані результати, спрямовані на формування естетичних смаків населення, збереження національних традицій та патріотичне виховання дітей і молоді, підвищення іміджу міста Великі Мости та утвердження його як європейського міста з розвиненим культурним потенціалом і багатою культурною спадщиною.

Ця Програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері культури, мистецтва, задоволення культурно – мистецьких потреб населення міста. На сьогоднішній день культура і мистецтво перебувають на важливому етапі розвитку. Відбуваються принципові зміни в суспільній свідомості, обумовлені соціальним, політичним та економічним перетвореннями.

 2. Мета та основні завдання програми

Метою Програми є духовне та естетичне виховання підростаючого покоління і молоді, змістовне дозвілля населення громади, фінансове забезпечення проведення святкових урочистостей та днів державних та професійних свят, а також:

  • надання можливості жителям та гостям громади відзначити державні, професійні та міські свята;
  • збереження народних традицій, свят і обрядів;
  • створення більш сприятливих умов для роботи аматорських художніх колективів, забезпечення створення нових хореографічних студій, музичних ансамблів та інших художніх колективів;
  • створення умов для творчого розвитку особистості; 
  • вдосконалення реалізації державної політики в сфері культури; 
  • надання якісних культурних послуг для всіх верств населення, особливо дітей та юнацтва; 
  • відродження українських та збереження культурних традицій краю;
  • організація змістовного дозвілля для підвищення культурного рівня та естетичних смаків населення міста,
  • підтримка обдарованої молоді та урізноманітнення проведення культурно-масових заходів.

Для забезпечення результативності впровадження даної програми у життя розроблено план роботи в певних сферах загальнокультурного розвитку міста.

 3. Ресурсне забезпечення реалізації Програми

Фінансування заходів Програми забезпечення проведення заходів на території Великомостівської міської ради на 2022 рік здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.  

Видатки на виконання заходів Програми щороку передбачатимуться при формуванні показників місцевого бюджету, виходячи з реальних можливостей. З метою системного аналізу реалізації Програми проводитиметься щорічний моніторинг виконання передбачених заходів. 

Виконавчий комітет Великомостівської міської ради може делегувати іншим підприємствам та організаціям повноваження щодо реалізації заходів, спрямованих на виконання  Програми. У цьому випадку Великомостівська міська рада надає фінансову та організаційну допомогу, здійснює контроль за реалізацією наданих повноважень.

Програма виконується в один етап протягом 2022 року.

 4. Очікувані результати Програми:

  • Зміцнення і подальший розвиток національних, культурних та місцевих традицій громади, виховання почуття патріотизму, любові до рідної громади.
  • Підтримка обдарованої молоді громади.
  • Пропаганда здорового способу життя та охорона навколишнього середовища.
  • Залучення різних верств населення до участі в суспільному житті громади  за рахунок забезпечення рівного доступу до культурних цінностей.
  • Організація дозвілля населення громади, проведення культурно-масових заходів у громаді.
  • Вплив на мораль підростаючого покоління.
  • Підвищення рівня культурного розвитку населення громади.
  • Збереження народної творчості, культурної спадщини рідного краю.
  • Забезпечення доступності всіх видів культурних послуг для жителів та гостей громади.
  • Створення умов для проведення соціально-важливих культурно-мистецьких заходів.
  • Сприяння реалізації творчого потенціалу населення в інтересах самореалізації, створенню умов для творчої діяльності в різних сферах суспільного життя.
  • Формування моральної, духовної культури населення на кращих зразках українського та світового мистецтва.
  • Підвищення рівня загальної культури населення громади.

 5. Координація та контроль за реалізацією Програми

Безпосередній контроль за виконанням заходів Програми здійснюють Великомостівська міська рада, відділ освіти, культури та туризму виконавчого комітету Великомостівської міської ради, та заклади культури Великомостівської міської ради.

Апарат виконавчого комітету міської ради щорічно звітує перед міською радою про хід виконання Програми та забезпечує висвітлення в засобах масової інформації відомостей про виконання Програми.

 

    Міський голова                                                                             Ярослав РОЙКО


Рішення сесії №821 від 1.12.2022р. Про затвердження Програми забезпечення проведення заходів на території Великомостівської міської ради на 2023 рік

Рішення сесії №1088 від 03.10.2023р. Про внесення змін в Програму забезпечення проведення заходів на території Великомостівської міської ради  на 2023 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень