Пошук

Сокальська ДПІ інформує: зустріч з платниками податків щодо переваг подання звітності в електронному вигляді та застосування податкового законодавства

Дата: 05.01.2023 13:31
Кількість переглядів: 94

Фото без описуПрацівники ЦОП Сокальської ДПІ постійно проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо переваг подання звітності в електронному вигляді та надають методичну та практичну допомогу щодо подання звітності в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Днями в Центрі обслуговування платників Сокальської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області відбулася чергова зустріч з платниками податків за участі головного державного інспектора Сокальської ДПІ Марії Кохан з питань застосування податкового законодавства та електронних сервісів ДПС.

Під час заходу присутніх було проінформовано про одноразове (спеціальне) добровільне декларування та про застосування РРО (ПРРО) в умовах воєнного стану. Було акцентовано увагу присутніх на продовженні терміну одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року.

Крім того, Марія Кохан зупинилась на актуальних питаннях подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету. Звернула увагу, що з 1 січня 2023 року Декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143.

Марія Кохан наголосила, що Декларацію можна подати, не відвідуючи ЦОП, в електронній формі, скориставшись електронним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет».

Основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України, зокрема електронного кабінету платника податків є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів, ін.

Використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність та ін.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Наприкінці заходу, кожен платник отримав вичерпні відповіді на свої запитання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень