Пошук

Сокальська ДПІ інформує: щодо листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі

Дата: 02.02.2023 09:50
Кількість переглядів: 126

Фото без описуВідповідно до п. 42.4 Податкового кодексу України платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги».

Для здійснення листування контролюючих органів засобами електронного зв’язку в електронній формі з платниками податків, останні подають заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Форму Заяви про бажання отримувати документ через Електронний кабінет визначено Додатком 3 до Порядку функціонування Електронного кабінету, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 № 637, зі змінами. Усі поля Заяви є обов'язковими для заповнення.

За наявності у платника кваліфікованого електронного підпису подання такої Заяви є можливим в електронному вигляді, наприклад, засобами сервісу Електронний кабінет, у приватній частині, в режимі «Введення звітності», обравши документ «Заява про бажання отримувати документ через Електронний кабінет» (код форми документа J1391602/F1391602 – для юридичних/фізичних осіб), при цьому для авторизованого користувача поля Заяви заповнюються автоматично.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень