Пошук

До уваги сільськогосподарських кооперативів

Дата: 16.02.2023 15:48
Кількість переглядів: 162

Фото без описуНагадуємо, що відповідно до пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» від 21.07.2020 №819-IX сільськогосподарські виробничі кооперативи, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи та кооперативні об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, утворені відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» від 17.07.1997 №469/97-ВР, підлягають перереєстрації у сільськогосподарські кооперативи, сільськогосподарські кооперативні об’єднання відповідно протягом трьох років з дня набрання чинності законом, а саме до 15.08.2023.

Відтак, департамент рекомендує, у термін до 15.08.2023, здійснити перереєстрацію кооперативів у відповідності до вимог законодавства з метою подальшого здійснення господарської діяльності. Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2021 №175 затверджено модельний статут сільськогосподарського кооперативу, що діє з метою отримання прибутку та модельний статут сільськогосподарського кооперативу, що діє без мети отримання прибутку.

«В Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок на участь в програмі грантової підтримки від ФАО і кооперативи мають можливість залучити кошти задля зміцнення спроможності у наданні внутрішньогосподарських послуг, таких як колективна закупівля ресурсів і маркетинг продукції, послуги з механізації тощо», - зазначила директор департаменту агропромислового розвиту Tetiana Hetman . «Кооперативам, які ще не перереєструвались рекомендуємо поспішити це зробити та скористатися пропозицією від ФАО», - додала вона.

Детальніше з умовами програми ФАО можна ознайомитись за наступним посиланням

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень