Пошук

Фінансова допомога на навчання: хто її може отримати?

Дата: 02.03.2023 10:09
Кількість переглядів: 116

Для підвищення рівня конкурентоспроможності особи, котрі прагнуть йти в ногу з часом і використовувати у трудовій діяльності інноваційні підходи, можуть скористатися ваучером на навчання, вартість якого не перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних громадян (з січня ц. р. – 26840,00 грн). Право на нього мають особи, котрі не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, зокрема:

– особи віком понад 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

– особи, звільнені з військової служби (окрім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення пенсійного віку, за наявності вислуги не менш як 10 років, котрі не набули право на пенсію;

– особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, до досягнення ними пенсійного віку;

– внутрішньо переміщені особи працездатного віку у разі відсутності прийнятних варіантів роботи;

– особи з інвалідністю у разі відсутності підходящої роботи;

– особи, котрі в період дії воєнного стану в Україні отримали поранення внаслідок військової агресії;

– особи, щодо котрих встановлений факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, програма ваучеризації діє з 2013 року. За цей час нею скористалися 1630 жителів регіону. Вони підвищували компетенцію за такими професіями та спеціальностями як «бджоляр», «кухар», «кондитер», «швачка», «плодоовочівник», «водій навантажувача», «водій тролейбусу»,  «електрогазозварник», «робітник фермерського господарства», «столяр будівельний», «налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції», «комп’ютерні системи та мережі», «психологія», «ветеринарна медицина», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «програмне забезпечення систем», «землевпорядкування», «соціальна робота», «сестринська справа» та ін. (повний перелік – за посиланням https://bit.ly/3WaouqO).

Для фірм і компаній, що використовують новітні технології та сучасне обладнання або змінюють профіль діяльності, – це унікальний шанс коштом держави забезпечити перепідготовку за робітничими професіями або підвищити кваліфікацію найманих працівників для освоєння ними модернізованого устаткування, виготовлення більш якісної продукції чи надання ефективних послуг населенню.

Для отримання ваучера потрібно звернутися до підрозділів ЛОЦЗ (контакти – https://bit.ly/40jWW59 ). Консультації – за тел.: (032)233 01 67, (032)233 03 13 або на телеграм-каналі ЛОЦЗ @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv).

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень