Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує: коли доходи від продажу авто декларуються

Дата: 07.03.2023 16:16
Кількість переглядів: 105

Фото без описуУ продажу ними іншим фізичним особам протягом звітного (податкового) року двох чи більше об’єктів рухомого майна: легкового автомобіля, мотоцикла чи мопеда, дохід, отриманий платником, підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Зазначена норма визначена п.167.2 ст.167 Податкового кодексу України (далі – Кодекс)

Натомість у разі продажу протягом року одного з об’єктів рухомого майна: дохід, отриманий продавцем від такої операції не оподатковується. 

Додамо, що доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, паралельно є об’єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5%.

Відповідно до п.179.2 ст.179 Кодексу обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи, зокрема від операцій продажу майна чи даруванні, при нотаріальному посвідченні договорів із одночасною сплатою податку, відповідно до розділу IV Кодексу. У інших випадках, платник податку, який при продажу транспортного засобу отримав дохід, що підлягає оподаткуванню, від іншої фізичної особи, має подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи у обов’язковому порядку.

То ж будьте уважними, та задекларуйте свої доходи до 01.05.2023!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень