Пошук

Програма «єРобота»: буде створено 1140 нових робочих місць

Дата: 27.03.2023 10:29
Кількість переглядів: 83

У Львівській області завдяки програмі «єРобота», що стартувала у липні торік, реалізовуються 477 успішних проєктів. Із них 100 початківців тільки відкрили власну справу, 301 діючий підприємець і 76 юридичних осіб працюють над розширенням бізнесу.

Отримавши позитивне рішення про надання мікрогрантів у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень, вони зобов’язалися створити 1140 нових робочих місць у таких сферах економіки як оптова та роздрібна торгівля, ведення діяльності у переробній промисловості, а також у галузі тимчасового розміщення та організації харчування. Загалом на Львівщині буде освоєно 112 млн грн грантових коштів.

«Станом на 24.03.2023 року 407 учасників програми, котрим надійшли кошти у вигляді мікрогрантів для започаткування або розвитку бізнесу, забезпечили новими місцями праці 1045 осіб, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Цього року внаслідок розгляду документів у перших двох хвилях ще 44 претенденти із Львівщини отримали позитивне рішення про надання мікрогрантів на загальну суму 10,4 млн гривень.

Найбільш поширені види діяльності: переробна промисловість, надання послуг у сферах охорони здоров’я, краси, відпочинку, харчування, робота у сфері торгівлі та ін. Дехто з учасників програми буде розвивати фермерське господарство.  У вигляді обов’язкових податків і зборів 2,1млн грн грантових коштів уже повернулися до казни.

          На сьогодні завершено опрацювання заявок, поданих у межах третьої хвилі, за результатами якої рекомендовано до розгляду комісії Державного центру зайнятості ще 42 нових учасників програми «єРобота».

Подати заяву на отримання мікрогрантів можна на порталі «Дія» (https://bit.ly/3NpFdDn), процедура описана за посиланням https://bit.ly/3sRdZw0.. Перевірку ділової репутації претендента на отримання коштів проводить АТ «Ощадбанк», а остаточне рішення ухвалює Державний центр зайнятості після оцінки бізнес-плану.

Консультаційну підтримку з питань отримання мікрогранту на відкриття або розвиток бізнесу можна отримати у підрозділах Львівського обласного центру зайнятості (контакти – https://bit.ly/40jWW59 ), телеграм-каналі ЛОЦЗ @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv ), а також у телефонному режимі за номерами: 096 682 51 83 або (0322) 33 01 67. Деталі про онлайн-консультації у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ – за посиланням https://bit.ly/3YuEkOA.

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень