Пошук

Звіт міського голови Ярослава Ройка про роботу виконавчого комітету Великомостівської міської ради за 2022 рік

Дата: 11.04.2023 10:04
Кількість переглядів: 375

Фото без описуВідповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я щороку звітую перед територіальною громадою про діяльність Великомостівської міської ради та її виконавчих органів.

На 2022 рік було багато планів та очікувань, але він став особливо складним для нас всіх. Рік війни. Все наше життя змінилося, підпорядковуючись воєнному стану. Всі зусилля були спрямовані, щоб налагодити функціонування громади в умовах воєнного стану, зберегти людські життя, об’єкти стратегічної інфраструктури від ймовірних руйнувань, максимально підтримати Збройні Сили України, добровольчі формування. Жителі громади йшли у військкомат, тероборону, волонтерити, або ж стійко, на повну силу працювали на своєму робочому місці, забезпечували надійний тил.

В плани українців не входили обстріли,  авіабомбардування, пересування військової техніки, страх і невизначеність. Нас ніхто не інструктував, як поводитися, коли за вікном літають російські літаки і їдуть ворожі танки. Цей рік нас всіх змінив, росія хотіла нас роз’єднати і зламати, але ми навпаки, як ніколи згуртувалися і об’єдналися заради спільної мети – Перемоги України.

Ми навчилися жити під звуки сирен, допомагати тим, кому гірше, працювати кожен на своєму фронті, відповідаючи на виклики воєнного часу. У громаді були створені добровільні громадські формування, які проводили цілодобові чергування на території міста та громади. Проведена робота щодо приведення стану захисних споруд цивільного захисту в готовність до використання за призначенням. З метою збереження стабільної суспільної ситуації забезпечено щоденне інформування населення.

Обставини воєнного часу змусили всіх мобілізуватися і шукати альтернативні шляхи виходу зі складних ситуацій. І я вдячний усім жителям громади за активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та вірність інтересам громади і України.

В перші дні було розгорнуто гуманітарний штаб, який забезпечував першочергові потреби військових, а потім і внутрішньо-переміщених осіб, які втікаючи від війни оселилися у нашій громаді.

Разом ми підтримуємо Захисників, які щодня ціною свого життя відстоюють нашу свободу та незалежність. Надаємо допомогу українцям, які вимушені були залишити свої домівки та приїхали до нас в громаду в пошуках прихистку. Багато хто з жителів громади зайнялися волонтерством та благодійністю.

Фото без описуЗ перших днів війни Великомостівською міською радою виділялися значні кошти на підтримку Збройних Сил України, зокрема відповідно до угод про міжбюджетні трансферти профінансовано з місцевого бюджету на:

- виконання Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення військової частини 2418 придбання матеріальних засобів для підвищення рівня боєздатності Кінологічного навчального центру в сумі 1499,73 тис. грн;

- придбання матеріально-технічного забезпечення прикордонної комендатури швидкого реагування військової частини 2144, дислокованої на території Великомостівської міської ради в сумі 5291,07 тис.грн.;

- на виконання Програми розвитку цивільного захисту 22 ДПРЧ ГУ ДСНС для закупівлі матеріалів для пожежно-рятувального загону, що забезпечує безпеку Великомостівської громади  на суму 900,00  тис.грн.;

- виконання Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю поліцейських офіцерів громади придбання паливно - мастильних матеріалів в сумі 190,00 тис.грн.;

 - виділення коштів на цільову програму фінансового забезпечення 63 окремого батальйону територіальної оборони, який дислокується в Червоноградському районі на 2022-2024 роки в сумі 199,40 тис. грн.;

- виконання Програми профілактики злочинності у громаді покращення матеріально-технічного забезпечення відділення поліції №2 в сумі 1038,79 тис. грн.;

- профінансовано програму оборони та мобілізаційній готовності в сумі 160,00 тис.грн.;

- придбання матеріально-технічного забезпечення  для  військової частини А 4064 в сумі 280,00 тис.грн;

 - профінансовано місцеву програму підтримки забезпечення заходів у сфері безпеки України  в сумі 400,00 тис.грн.

Перша звістка про загиблого Героя-земляка, який пішов захищати Україну від ворога, надійшла у громаду вже у березні. За час війни з росією, наближаючи для всіх нас Перемогу, свої життя віддали 13 жителів Великомостівської громади… Вічна Пам’ять і Слава Героям!

На жаль, війна досі триває, а ворог дуже підступний. Тому в цьому звіті не прозвучить інформація про значні здобутки громади, проте вони були, хоч виклики були і залишаються значними.Фото без опису

Незважаючи на війну, процеси забезпечення життєдіяльності громади не припинялися. Всі служби, організації та установи продовжували свою роботу, хоч частково їх працівники деякий час перебували на простої. Ні на день не припиняли свою роботу комунальники, тож ми були з водою, теплом і світлом, наскільки це було можливо. Функціонували заклади охорони здоров’я, освіти, культури, виплачувалася заробітна плата, проводилися спортивні та культурні заходи на підтримку ЗСУ. Не припиняє надавати послуги населенню в умовах воєнного стану Центр надання соціальних послуг, її працівники постійно надавали і  надають свої послуги малозахищеній категорії населення громади, працює також служба у справах дітей.

Хочу подякувати тим, хто все це робив і робить, хто весь час відбудовує і творить, волонтерить і захищає, лікує, здає кров і навчає, пече хліб і патрулює вулиці, саджає квіти і просуває українську культуру, виборює перемогу у спорті і б’ється на полі бою, підтримує соціально незахищених і залучає кошти в громаду, критикує і в той же час мотивує, збирається на засідання виконкомів і сесій, щоб приймати рішення на користь громади!



Фото без описуВеликомостівську громаду було створено у жовтні 2017 року, згодом до нас було приєднано Боянецьку та Купичвільску сільські ради. На даний час територія Великомостівської громади охоплює сімнадцять населених пунктів – м. Великі Мости, села Борове, Куличків, Двірці, Волиця, Заріка, Бутини, Шишаки, Пристань, Піддовге, Реклинець, Стремінь, Боянець, Верени, Лісове, Підріка, Купичволя.

Загальна площа громади складає – 311,8 км.кв., чисельність населення – 15937 особи.

ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

1.1. Організаційна робота діяльності депутатів міської ради восьмого скликання

Протягом 2022 року відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» підготовлено та проведено 11 сесій міської ради (в тому числі 3 позачергових), 12 пленарних засідань, 24 засідання постійних комісій міської ради з розгляду питань, що вносились на розгляд міської ради. Міською радою прийнято 209 рішень з них 79 земельних рішень.

Для сприяння виконання депутатами своїх повноважень секретарем міської ради постійно надавалася депутатам міської ради консультативна та методична допомога, підготовлено інформаційні матеріали про вимоги антикорупційного законодавства щодо електронного декларування тощо.

На офіційному сайті Великомостівської міської ради усі проєкти рішень, рішення сесій, голосування та протоколи засідань сесій оприлюднюються в повному обсязі та чітко в терміни, передбачені законодавством.Фото без опису

Налагоджений процес своєчасного оприлюднення проектів рішень, дублювання їх в паперовому вигляді, процес погоджень даних проектів до моменту винесення на розгляд сесії. Всі проекти рішень, звернення, які завізовані або скеровані на розгляд комісій надсилаються на адреси електронних скриньок депутатів, що дає змогу членам комісій краще підготуватися до засідань. В день оприлюднення розпорядження міського голови про скликання сесії та не пізніше, як за 10 днів до її проведення всі проекти рішень, які пропонуються до розгляду надсилаються до відома депутатам. Крім того за тиждень до засідання сесії вже сформовані по порядку матеріали сесії надаються в електронному (за бажанням в паперовому) вигляді депутатам.

Не пізніше наступного дня після проведення сесії ради, оприлюднюються результати голосування. Протягом п’яти робочих днів, з дня проведення сесії,  здійснюється оприлюднення рішень та протоколу сесії, які в подальшому  надсилаються для ознайомлення депутатам.

1.2. Організаційна робота діяльності членів виконавчого комітету міської ради восьмого скликання

Протягом 2022 року виконавчий комітет працював у неповному складі, через мобілізацію кількох членів виконкому у зв’язку із повномасштабним вторгненням ворога.

Фото без описуЗа звітний період підготовлено і проведено 19 засідань виконавчого комітету міської ради, в ході яких прийнято 179 рішень.

Засідання виконавчого комітету міської ради у звітному періоді проводились з дотриманням принципів законності. У зв’язку з впровадженням в Україні правового режиму воєнного стану відкритість та гласність у роботі мала свої особливості та підлягала обмеженню.

В умовах війни першочергове значення відігравали забезпечення дотримання інтересів національної безпеки, територіальної цілісності, захист життя та здоров’я населення та його життєзабезпечення.

1.3. Документування управлінської діяльності, розгляд звернень громадян

За  2022 рік міською радою та старостинськими округами було опрацьовано 5332 документів вхідної кореспонденції та 2477 документівФото без опису вихідної кореспонденції. Відправлено оформленої у встановленому порядку службової кореспонденції – 685 листів.

      На адресу Великомостівсьокї міської ради надійшло 23 звернення, заяви, листи та пропозиції від депутатів міської ради, на які дано відповіді або роз’яснення.

      В 2022 році опрацьовано 26 запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповіді направлені до запитувачів.

       Окрім цього, зареєстровано та видано на опрацювання 64 звернень від громадян Великомостівської міської ради:

Фото без описуЗемельних питань – 18;

Фінансові питання – 4;

Комунального господарства – 5;

Екологія та природні ресурси - 9

За результатами розгляду – 21 вирішено позитивно, на 43 заяв надано роз’яснення.

     Також, у старостинськими округами та відділом надання адміністративних послуг та соціального захисту  зареєстровано та видано 4247 різних довідок  та 761  різних актів (актів обстеження матеріально-побутових умов, актів проживання, газифікації будинків, непрацюючих осіб, актів догляду за інвалідом).

Старости здійснили – 248 нотаріальних дій

Робота з архівними документами: по визначенні трудового стажу колгоспника та заробітної плати  видано 55 довідок.

1.4. Інформаційна діяльність під час воєнного стану: нові виклики та актуальність

Цілеспрямована діяльність виконавчих органів міської ради щодо забезпечення прозорості та відкритості, у поєднанні з обмеженнями воєнного стану, була одним з пріоритетів.

Для постійної комунікації з громадськістю, налагодження діалогу виконавчих органів із громадою, а також забезпечення висвітлення діяльності міської ради, її виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів міської ради, інформування населення про суспільно-важливі події, заходи, нормативно-правові акти, сприяння створенню позитивного іміджу та популяризації громади в інформаційному просторі використовувалися різні джерела інформації:

Фото без опису офіційний сайт міської ради;

офіційні сторінки Великомостівської територіальної громади та її виконавчих органів у соціальній мережі Facebook;

Telegram-канал Великомостівської територіальної громади;

Viber спільнота для ВПО Великомостівської громади.

Після 24 лютого в інформаційній діяльності постали нові виклики – як подавати інформацію в умовах жорсткої воєнної агресії, про що можна інформувати, а що заборонено. Від правильної інформаційної політики, від медіа безпеки в значній мірі залежали життя та безпека як воїнів в епіцентрі бойових дій, так і цивільного населення, ситуація в громаді та в державі загалом. 

Увесь медійний простір консолідовано працював на Перемогу, усі зусилля були спрямовані на інформування громадськості про оперативний стан справ, актуальні питання життєзабезпечення громади, важливе для безпеки населення.

Будь-який витік інформації, а тим більше з персональними даними, адресами, міг бути використаний агресором, його численнимиФото без опису ботофермами (у будь-яких формах та методах). Саме тому, в перші дні війни, надходили рекомендації як поводитися із офіційною інформацією. Зокрема, від Служби безпеки України, Асоціації міст України, військових відомств, які рекомендували закрити інформацію, особливо на офіційних сайтах міст. У зв’язку з цим тимчасово було обмежено доступ до окремих рубрик офіційного сайту міської ради. Проте в цілому офіційний сайт безперебійно працював, завдячуючи фаховій технічній підтримці вдалося попередити декілька хакерських атак.

На офіційному сайті міської ради оперативно розміщувалася важлива для населення інформація. Спеціально створені нові рубрики:

- «Разом до перемоги», де розміщується інформація про допомогу Армії, збір та відправку речей необхідних для військових, важлива інформація для жителів громади в період воєнного стану;

- «Внутрішньо переміщені особи» з дорожньою картою для усіх, хто потребував допомоги, важливою інформацією для внутрішньо-переміщених (де отримати гуманітарну допомогу, медичну підтримку, як оформити грошові виплати, куди звертатися за допомогою в поселенні, тощо);

- «Наші Герої», тут розміщується інформація про Захисників, жителів Великомостівської громади, які поклали своє життя за волю і незалежність нашої країни.

З першого дня повномасштабного вторгнення до квітня місяця 2022 року спеціаліст зв’язків з громадськістю міської ради оприлюднювала повідомлення про оголошення тривоги та відбій тривоги у цілодобовому режимі на офіційних інформаційних ресурсах міської ради.

Згодом налагоджено оповіщення жителів населених пунктів Великомостівської громади через електронні системи оповіщення, які були закуплені на умовах співфінансування з обласною владою. Загалом було закуплено та встановлено 6 систем оповіщення для міста Великі Мости та старостинських округів, а також мобільну систему оповіщення на загальну суму 274 756грн., які виділені з місцевого бюджету.

Працювали над збільшенням аудиторії офіційних інформаційних джерел, що дало змогу охопити інформуванням більшої кількості населення громади.

1.5. Питання правового забезпечення, кадрова діяльність, військовий облік

Основним завданням відділу юридичної роботи, персоналу та військового обліку було правове забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів.

Фото без описуВ судах різних істанцій розглянуто (розглядається) за період з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року 23 справи.

Це справи щодо визнання права власності на паї, подовження терміну на прийняття спадщини, визнання права власності в порядку спадкування, встановлення факту родинних відносин, про визначення постійного місця проживання малолітніх дітей, про визнання особи недієздатною, про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, встановлення опіки та призначення піклувальника, про визнання протиправним і скасування рішення та зобов’язання вчинити дії, а також де міська рада залучена третьою стороною по справі та інші справи.

   Спеціалістами відділу розглянуто, проаналізовано та підготовлено відповідь на значну кількість звернень фізичних та юридичних осіб, запитів прокуратури, депутатів міської ради, запитів на публічну інформацію, адвокатські запити, а також забезпечено своєчасне надання інформації на вимогу контролюючих органів.

   За період 2022 року відділом надано відповідь та підготовлено 86 листів.

   Здійснено розробку проектів рішень сесії ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, розглянуто проекти нормативних актів, розроблено положення, контракти, статути, надано допомогу у розробці проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, зокрема, таких, що являються регуляторними актами.  

   Винесено 9 постанов про накладення адміністративного стягнення на загальну суму 35 700 грн. (фактично сплачено 35 700 грн.).

   За 2022 рік видано 349 розпоряджень міського голови з кадрових питань.

    Проведено 3 (три) конкурси на зайняття вакантних посад в органах місцевого самоврядування, проведено інвентаризацію по об’єктах, які знаходяться на балансі Великомостівської міської ради проведено звірку даних по працівниках міської ради у відділенні Червоноградського РТЦК та СП.

   З метою забезпечення персонально-первинного обліку призовників і військовозобов’язаних спеціалісти відділу юридичної роботи, персоналу та військового обліку здійснюють:

  • взяття на військовий облік громадян, які прибули на нове місце проживання до адміністративно-територіальної одиниці, тільки після їх взяття на військовий облік у І відділі Червоноградського РТЦК та СП;
  • зняття з військового обліку громадян після їх вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання тільки після їх зняття з військового обліку;
  • оповіщення на вимогу І відділу Червоноградського РТЦК та СП призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до І відділі Червоноградського РТЦК та СП і забезпечення їх своєчасного прибуття;
  • у п’ятиденний строк з дня подання відповідних документів внесення до карток первинного обліку призовників і військовозобов’язаних змін щодо їх сімейного стану, місця проживання, освіти, місця роботи і посади та надсилають щомісяця до 5 числа до І відділу Червоноградського РТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних;
  • звіряння даних карток первинного обліку призовників, які перебувають на військовому обліку в органах місцевого самоврядування, з обліковими даними І відділу Червоноградського РТЦК та СП (після приписки громадян до призовних дільниць і перед призовом їх на строкову військову службу, а також в інші строки);
  • приймання під розписку від призовників і військовозобов’язаних їх військово-облікових документів для подання до І відділу Червоноградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для звіряння з картками первинного обліку.

Нормативно-правові акти необхідні для ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників у наявності.

У поточному році з метою організації і проведення заходів із військового обліку були поновлені такі документи:

  • План роботи з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на 2023 рік.
  • Графік звірки карток первинного обліку Великомостівської міської ради з картками форми П-2 підприємств, установ та організацій, які розташовані на території Великомостівської міської ради на 2023 рік.

    На території Великомостівської міської ради знаходиться 27 підприємств, установ, організацій з якими проводиться щорічна звірка.

   Здійснення оповіщення на вимогу І відділу Червоноградського РТЦК та СП призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до І відділу Червоноградського РТЦК та СП здійснюють старости та діловоди сіл Великомостівської міської ради.

   До військовозобов'язаних і призовників були доведені правила військового обліку, попереджено їх про відповідальність.

   Протягом року здано до РТЦК та СП 16 військових квитків осіб, які померли.

   Видано 35 довідок про сім’ю призовника. Проведено 5 обстежень сімейного стану призовників, про що й  було складено відповідні документи, акти направлені у РТЦК та СП.

   Під час проведених занять апарату пункту збору міської ради було роз’яснено їх обов’язки та дії  на час воєнного стану.

2. БЮДЖЕТ ТА ФІНАНСИ

   2.1. Дохідна частина міського бюджету

  За 2022 рік до загального та спеціального фондів міського бюджету Великомостівської  міської ради, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 279935,45 тис. грн, у тому числі: до загального фонду – 274890,65 тис. грн. (147,08 відсотка до уточненого планового показника – 186901,09 тис.грн.), до спеціального фонду – 5044,79 тис. грн.

Фото без опису   За січень-грудень 2022 року обсяг отриманих офіційних трансфертів склав 63386,21 тис. грн., у тому числі: базова дотація – 8190,40 тис. грн., дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету– 1516,70 тис. грн.; інші дотації з місцевого бюджету – 49,92 тис.грн. освітня субвенція з державного бюджету – 51997,80 тис грн.; субвенція з місцевих бюджетів для осіб з особливими  потребами – 208,94 тис. грн.; інші субвенції з місцевого бюджету – 1422,45 тис.грн.

   Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету Великомостівської  міської ради за 12 місяців 2022 року становить 211588,44 тис. грн., при уточненому плані - 122099,26 тис. грн., що становить 173,29 відсотка. Порівнюючи з аналогічним періодом 2021 року  збільшилось надходження на 149747,45 тис.грн. Дохідна частина збільшилась у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати, грошового забезпечення військовослужбовців  з 01.01 2022 року та збільшення % зарахування ПДФО до місцевого бюджету.

    Одним з основних джерел власних надходжень загального фонду є податок на доходи фізичних осіб.

   За звітний період отримано 194626,63 тис.грн. даного  податку, при  плані 106384,20 тис.грн., що складає виконання на 182,95 відсотки. До 2021 року ріст складає 161319,49 тис.грн.

До складу податку на доходи фізичних осіб входять:

- податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати – 37040,32 тис.грн. (97,85% до плану);

- податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами – 155112,74 тис.грн. (231,94 % до плану). Даний податок надходить від в/ч 2418, в/ч 2144;

- податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж  заробітна плата – 2207,11 тис.грн. або 153,67%;

- податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування – 266,47 тис.грн (124,05 % до плану).

   Основними бюджетоутворюючими платниками з податку на доходи з фізичних осіб є: Великомостівська міська рада, ТОВ «ХЙОРТ КНУДСЕН Україна», ТВО «КЛІНГСПОР», ТОВ «АДС», КУ «Великомостівська міська лікарня Великомостівської міської ради», КНП ЦПМД, в/ч 2418, в/ч 2144, ДП «Львівський лісгосп», КЗ ЛОР «Великомостівський геріатричний пансіонат»

Рентної плати  та плата за інших природних ресурсів надійшло 1562,39 тис.грн., що складає 169,14 відсотка до планових призначень звітного періоду.

До складу податку входять:

- Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 902,33 тис.грн. (107,38% до плану);

- Рентна плата за користування надрами для видобування природного газу - 660,06 тис.грн. (791,15 % до плану). В міський бюджет зараховується 3% рентної плати за користування надрами для видобування природного газу газопромислом.

   Акцизного податку за 2022 року надійшло в сумі 2064,98 тис. грн., що складає 110,45 відсотки до плану.

До складу податку входять такі доходи:

- акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (пальне) та акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пальне) за січень-грудень  2022 році надійшов в сумі 636,26  тис.грн.;

- акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 1428,71 тис.грн. (149,97 % до плану). Найбільші платники податку є: магазин «Рукавичка», ОККО (заправка), ФОП Качмарик Т.Т.

Місцеві податки і збори за січень – грудень 2022 року надійшли у загальній сумі  12694,13 тис.грн. (103,79 % до плану).

   Податок на майно  складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за житлову та нежитлову нерухомість, і надійшов у сумі – 1039,32 тис.грн. (85,19 % до плану).

   Найбільші платники податку є: ТОВ «КЛІНГСПОР», ТзОВ «ВЕМО», автошкола, НАК «Надра України», Укртелеком, ПП «Застава», ФОП Нібельська А.Р.

   Плати за землю надійшло у загальній сумі 4220,30 тис. грн., або виконано на 100,24 %.

 Найбільшими платниками земельного податку є: ТзОВ «Рата», ПП «Великий сервіс», Великомостівське СТ,  ДП «Львівське лісове господарство», ДП «Сокаль Галсільліс».

 Найбільшими платниками орендної плати за землю є: ТзОВ «АгроЛВ Лімітед», ДП «Ді Сі Любеля», ФГ «Енегро Мости», ТОВ «ХЙОРТ КНУДСЕН Україна», ПАТ ВАТ Укртелеком, «АДС», ПП «СТО-ВП», ПП «Оскар Агро», ТзОВ «Рата».

   Єдиного податку за звітний період надійшло в сумі 7434,50  тис.грн (109,32 %), у тому числі: з юридичних осіб – 36,43 тис.грн. (240,01 %), з фізичних осіб – 6921,43 тис.грн. (110,46 %), з сільськогосподарських товаровиробників – 476,64 тис.грн. (91,74 %).

   Найбільшими платниками єдиного податку є: ТзОВ «Каштан», Фермерськеке господарство «Підкова», ПП «Ротен», ПП «Оскар Агро», ФОП Хвальбота І.М., ФОП Білобран С.З., ФОП Баранов І.Я., ФОП Пелип М.І., ФОП Степаненко В.Я., ФОП Моргунов В.П., ФОП Молочко В.В., ФОП Воєдило А.В., ФОП Батюк І.І., ФОП Топоровський М.Б., ФОП Коляда В.М., ФОП Шийка О.М., ФОП Владика М.М., ФОП Владика Н.А., ФОП Кроп Н.В., ФОП Кротюк О.В, ФОП Кмита Р.І.

   Протягом січня-грудня 2022 року міський бюджет отримав 639,47 тис.грн. неподаткових надходжень або 92,55 % в т.ч. інші надходження – 66,63 тис.грн.; адміністративні збори  - 512,93 тис.грн.; інші надходження – 59,91тис.грн.

   По спеціальному фонді до  бюджету Великомостівської  міської ради за 12 місяців 2022 року надійшло 5044,80  тис.грн., з них обсяг отриманих офіційних трансфертів (інші субвенції – 84,00 тис.грн.)

- екологічного податку- 112,86 тис.грн.;

- інші неподаткові надходження – 28,44 тис.грн.;

- кошти від продажу землі   -2017,90 тис.грн.;

- власних надходжень в сумі 2801,60 тис.грн., в т.ч. плата за послуги -2053,33 тис.грн., плата за оренду майна – 191,60 тис. грн., благодійні внески - 542,26 тис.грн.

2.2. Видатки міського бюджету

   Протягом 2022 року на фінансування видатків загального фонду бюджету Великомостівської міської ради спрямовано 151277,01 тис. грн. з урахуванням трансфертів з державного та обласного бюджетів, що забезпечило виконання показників видаткової частини міського бюджету на 89,58 відсотка планового обсягу бюджетних асигнувань з урахуванням змін.  Видатки спеціального фонду скдають 1179,62 тис. грн. або 50,78 %.

   Органи місцевого самоврядування по коду ТПКВКМБ 0110150, 0110160Фото без опису

    За звітний період на утримання органів місцевого самоврядування проведено касові видатки по загальному фонду  на суму 10019,76 тис. грн., при плані на вказаний період 11109,78 тис. грн, (90,19 % до плану), з них на заробітну плату з нарахуванням – 9183,24 тис.грн.  (99,11 % до плану), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 321,67  тис.грн  (74,54 %), видатки на  придбання матеріалів, інвентар’я та оплата послуг за січень-грудень 2022р. становить 507,11 тис.грн.

   Станом на 01.01.2023 року по загальному фонду  кредиторська заборгованість – 226,36 тис.грн. (придбання меблів для ЦНАПу, господарські товари); 104,45 тис.грн. (оновлення комп’ютерної програми).

   Видатки бюджету розвитку  за 2022 рік становлять 2057,99 тис.грн. в т.ч. за рахунок місцевих коштів – 1663,99 тис.грн. (придбання генераторів та обладнання і комп’ютерної техніки для приміщення ЦНАПу), за рахунок коштів з обласного бюджету 394,00 тис.грн. (придбання комп’ютерного обладнання для ЦНАПу)

   Заборгованість по спеціальному фонду станом на 01.01.2023р становить 95,68 тис.грн. (придбання меблів для ЦНАПу  в т.ч. 62,56 тис.грн. за рахунок субвенції з обласного бюджету)

   За рахунок власних надходжень (оренди приміщень та благодійних внесків) видатки за січень-грудень 2022р. становлять 573,38 тис.грн. в т.ч. (оприбутковано безкоштовно передані основні засоби, придбання меблів, поточний ремонт адмін. приміщення та комп’ютерної техніки)

   На утримання КУ «Служба у справах дітей» за 12 місяців 2022р. касові видатки становлять 420,91 тис.грн. або 91,02% планових показників в т.ч. заробітна плата з нарахуванням – 362,13 тис.грн., оплата енергоносіїв – 51,35 тис.грн., видатки на оплату придбання та послуг за січень-грудень 2022р. становить 7,42 тис.грн.

   Орган з питань фінансів по коду ТПКВКМБ 0370160

   За січень-грудень 2023 р. видатки становлять 907,17 тис.грн. при планових показниках на вказаний період 983,89 тис. грн. або 92,20 % в т.ч. оплата праці – 749,24 тис.грн. (99,48% до плану), оплата енергоносіїв – 5,94 тис.грн. та видатки на оплату послуг – 10,33 тис.грн.

   Станом на 01.01.2023 року по загальному фонду кредиторська заборгованість – 8,77 тис.грн. (придбання принтера, виготовлення ключів)

   Охорона здоров’я по коду ТПКВКМБ 0112000

   На утримання установ охорони здоров’я за 12 місяців 2022 року спрямовано кошти місцевого бюджету у сумі 1406,18 тис.грн., що складає 81,47% до плану в т.ч. на фінансування   «Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в сумі – 526,86 тис.грн. (з них придбання безкоштовних ліків – 56,75 тис. грн., оплата енергоносіїв – 420,17 тис.грн., придбання тех. засобів для дітей з інвалідністю – 49,94 тис.грн.). По спеціальному фонду придбано медичне обладнання на суму 198,10 тис.грн. КНП «Великомостівська  міська  лікарня» в сумі 879,32 тис. грн. (придбання медикаментів – 236,65 тис.грн., енергоносії – 642,67 тис.грн.).

   Соціальний захист та соціальне забезпечення по коду ТПКВКМБ 0113000

   За січень – грудень 2022 рік на утримання КУ «Центру надання соціальних послуг Великомостівської міської ради» по коду ТПКВКМБ 0113241 використано коштів на суму 1351,75 тис. грн., при плані 1559,30 тис.грн. (86,69% до плану). Видатки на заробітну плату з нарахуванням складають  1081,21 тис. грн. або 86,18% , оплата енергоносіїв – 11,04 тис.грн., видатки на  придбання матеріалів, інвентаря та оплата послуг за січень-грудень 2022р. становить 6,10 тис.грн.

    За 2022 рік на соціальний захист та соціальне забезпечення по коду ТПКВКМБ 0113242 спрямовано кошти загального фонду міського бюджету в сумі 5035,22 тис.грн., при плані 10608,00 тис.грн. або 47,47 відсотки до плану на звітний період.

   На реалізацію програми соціального захисту населення  Великомостівської міської ради на  2022 рік, використано кошти в сумі 5035,22 тис.грн. а саме:

- допомога учасникам бойових дій Афганістану – 12,00 тис. грн.;

- допомога на поховання – 18,00 тис.грн.;

- допомога  учасникам бойових дій АТО – 2170,00 тис.грн.;

- допомога безвісті пропавши – 300,00 тис.грн.;

- допомога родичам, які здійснюють догляд за хворими – 34,65 тис.грн;

- допомога вдовам ветеранів УПА, вдовам політв’язня – 3,60 тис.грн;

- допомога сім’ям загиблих в/службовцям уч. бойових дій – 710,00 тис.грн;

- допомога особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС – 15,00 тис.грн ;

- допомога громадянам у яких відбулося різке погіршення здоров’я – 559,00 тис.грн;

- оплата ритуальних послуг (поховання, перевезення) військовослужбовців – 15,72 тис.грн;

- допомога пораненим військовослужбовцям  – 1185,00 тис.грн.

    Придбано предмети ритуальної приналежності для поховання військовослужбовців на суму 12,25 тис.грн.

   У звітному періоді касові видатки на надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку (ТПКВКМБ  0113032) склали 2,06 тис.грн.

   За січень – грудень 2022р. видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни (ТПКВКМБ  0113090) становлять 47,46 тис.грн.

   У листопаді 2022р. касові видатки на поховання ВПО оплати послуг  (ТПКВКМБ  0113230) склали  4,72 тис.грн.

   Фізична культура і спорт по коду ТПКВКМБ  0115000

По коду ТПКВКМБ 0115061 “Забезпечення діяльності місцевих центрів фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” 

На проведення фізкультурно-масових заходів серед населення регіону” використано 302,28 тис.грн. з них на заробітну плату з нарахуванням  221,85 тис.грн., що становить 80,43 % планових показників; на реалізацію Комплексної Програми розвитку фізичної культури і спорту Великомостівської міської ради за 12 місяців 2022 року кошти  використані у сумі 80,43 тис.грн.

   По коду ТПКВКМБ 0115011 “Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту”

Видатки станом на 01.01.2023р. становлять 47,36 тис.грн.

   Благоустрій сіл, міст, селищ ТПКВКМБ 0116030

Видатки по благоустрою за січень - грудень 2022 року проведено на суму 3594,24 тис.грн., при плані 5217,80 тис.грн. (68,88 % до плану).

    Проведення заходів із землеустрою по коду ТПКВКМБ 0117130

   На проведення заходів із землеустрою витрачено коштів на суму 85,16 тис.грн.

   Кредиторська заборгованість на 01.01.2023 рік становить 120,50 тис.грн. (розроблення тех. документації, нормативно-грошова оцінка земельних ділянок)

   Будівництво інших об’єктів комунальної власності по коду ТПКВКМБ 0117330

   Касові видатки по об’єкту «Реконструкція нежитлового приміщення по вул. Базарна, 5а у м. Великі Мости з пристосуванням під ЦНАП і публічну бібліотеку» проведені  на суму  3630,18 тис.грн. та «Реконструкція будівлі насосної станції ІІ-го підйому з технічним переоснащенням системи знезараження та очистки води в м.Великі Мости» на суму 26,23 тис.грн.

   Кредиторська заборгованість – 313,96 тис.грн. (технагляд, авторський нагляд, роботи по реконструкції ЦНАПу)

   Розроблення схем планування та забудови територій по коду ТПКВКМБ 7350

Кредиторська заборгованість – 133,40 тис.грн. (містобудівна документація, детальний план території м. Великі Мости)

   Виконання інвестиційних проектів за рахунок субвенції з інших бюджетів по коду ТПКВКМБ 0117368

   Касові видатки, за рахунок субвенції з обласного бюджету, по об’єкту «Реконструкція нежитлового приміщення по вул. Базарна, 5а у м. Великі Мости з пристосуванням під  ЦНАП і публічну бібліотеку» проведені  на суму  830,75 тис.грн.

   Кредиторська заборгованість – 49,90 тис.грн. (роботи по реконструкції ЦНАПу)

   Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій по коду ТПКВКМБ 0117370

   Касові видатки на проведення капітального ремонту нежитлового приміщення для розміщення ВПО в с. Пристань Червоноградського району становлять  1528,37 тис.грн.

Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури по коду ТПКВКМБ 7461

   За 12 місяців  2022 р касові видатки становлять 10705,37 тис.грн. з них:  поточний ремонт дорожнього покриття вул. Дуб с. Реклинець на суму - 78,08 тис.грн., відновні роботи та експлуатаційне утримання автомобільних доріг: в м. Великі Мости  по вул. Шевченка – 197,22 тис.грн., вул. І. Франка – 3780,04 тис.грн., вул. Піщана с.Борове - 1349,47 тис.грн., вул. Бігуна с. Куличків - 1430,37 тис.грн., вул. Садова с.Бутини – 838,70 тис.грн., вул. Садова с. Двірці – 697,30 тис.грн., вул. Травнева с.Купичволя – 1997,12 тис.грн. та вул. С.Бандери – 139,57 тис.грн., профілювання доріг – 197,50 тис.грн.

   Внески до статутного капіталу суб’єктів господарювання код ТПКВКМБ 7670

   Касові видатки станом на 01.01.2023 р. становлять - 242,05  тис.грн. (поповнення статутного фонду КП ЖКГ Великомостівської міської ради – придбання глибинних насосів)

   Членські внески по коду ТПКВКМБ 0117680

   Видатки за 2022р. становлять 16,05 тис.грн.

Інша діяльність по коду ТПКВКМБ  8000

   За січень - грудень 2022р. проведено видатків на суму 911,41 тис.грн. в т.ч. придбання системи оповіщення - 289,62 тис.грн., придбання паливно-мастильних матеріалів - 83,42 тис.грн., придбання матеріалів для ремонту електромереж та поточний ремонт електродвигуна – 59,89 тис.грн., оплата електроенергії – 86,73тис.грн., також у ІІІ кварталі придбана форма для добровольчого формування Великомостівської міської ради на суму 391,75 тис.грн.

   Орган з питань освіти і науки

   Керівництво і управління у відповідній сфері по коду ТПКВКМБ  0610160

   За звітний період касові видатки становлять - 1644,77 тис.грн. або 98,16% планових призначень в т.ч. оплата праці з нарахуванням на заробітну плату - 1583,94 тис.грн., що складає 99,67%  виконання на вказаний період, оплата енергоносіїв – 8,60 тис.грн. Також оплачено придбання канцтоварів та послуги на суму  49,43 тис.грн.

   Освіта по коду ТПКВКМБ 0611000

   За 12 місяців 2022 року за кодом ТПКВКМБ 0611000 “Освіта” проведено видатки для створення належних умов функціонування закладів освіти в обсязі 104809,75  тис.грн, з них  видатки загального фонду – 101822,92 тис.грн. та спеціального – 2986,83 тис.грн.

   На дошкільні заклади використано кошти загального фонду в сумі 13038,11 тис.грн., при плані 13722,49 тис.грн., що складає 95,01% з них на заробітну плату з нарахуванням використано 9044,15 тис.грн., що складає 99,34% до плану, продукти харчування - 659,29 тис.грн або 69,23% до плану, на оплату енергоносіїв використано 627,86 тис.грн., при плані 754,11 тис. грн. та оплата канцтоварів, миючих засобів та послуг – 2701,49 тис.грн. (в т.ч. облаштування захисних споруд на території Купичвільського та Реклинецького ЗДО в сумі 309,02 тис.грн., проведення поточного ремонту системи опалення приміщення Великомостівського ЗДО - 2213,56 тис.грн.)

   За звітний період по спеціальному фонду(бюджет розвитку) кошти використано в сумі 657,08 тис.грн. (капремонт приміщення Великомостівського ЗДО «Соняшник» (заміна вікон та дверей).

   За січень-грудень 2022р проведено видатки по спеціальному фонді на суму - 661,74 тис.грн. (продукти харчування)

   Станом на 01.01.2023 року дебіторська заборгованість становить 30,30 тис.грн. (оплата газопостачання), кредиторська становить 69,70 тис.грн. (передплата батьківська плата).

   На фінансування освітніх навчальних закладів в 12 місяців 2022р. спрямовано кошти  загального фонду в сумі 77270,44 тис. грн., при  плані  - 79251,39 тис.грн., у тому числі за рахунок коштів  місцевого бюджету на виплату заробітної плати з нарахуваннями – 15741,14 тис. грн. (98,09 % до плану), оплату енергоносіїв та комунальних послуг – 3636,19 тис.грн. (86,66 % до плану), придбання господарських та канцтоварів, оплата послуг – 4332,57 тис.грн. (проведено поточний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. – 652,78 тис.грн., облаштування захисних споруд – 1809,71 тис.грн.) На харчування спрямовано кошти  в сумі 661,74 тис.грн.

   Фінансування заробітної плати педагогічним працівникам проводиться за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. За січень-грудень 2022 року видатки проведено на суму 53122,77 тис. грн., при плані – 53138,79 тис. грн. (з них за рахунок залишку освітньої субвенції, що утворилася станом на 01.01.2022р. - 1140,99 тис.грн.)

   Залишок поточної освітньої субвенції станом на 01.01.2023 року складає 16022,89 грн.

   За рахунок власних надходжень профінансовано придбання продуктів харчування на суму  1356,43 тис.грн.

   За звітний період по спеціальному фонду(бюджет розвитку) кошти не використовувались.    

   Станом на 01.01.2023 року дебіторська заборгованість становить 323,15 тис.грн. (оплата газопостачання) та  кредиторська становить 10,64 тис.грн. (батьківська плата спецфонд) 43,96 тис.грн. (придбання електротоварів спецфонд)

   По коду 0611070 «Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми»

Проведено видатків на суму 1943,16 тис.грн., при планових показниках 2003,06 тис.грн., (97,01%) в т.ч., видатки на оплату праці 1892,36 тис.грн. або 97,52% виконання на вказаний період, оплата енергоносіїв – 21,89 тис.грн., придбання канцтоварів та оплата послуг – 28,06 тис.грн.

   По коду 0611080 «Надання спеціальної освіти школам естетичного виховання (музичними, художніми, хореографічними, театральними, хоровими, мистецькими)»

Використано коштів загального фонду на суму 7700,10 тис.грн., при планових показниках 7796,14 тис.грн., (98,77% до плану), в т.ч. на заробітну плату і нарахування використано 7377,14 тис.грн., оплата енергоносіїв – 20,70 тис.грн., придбання господарських товарів та облаштування укриття – 302,26 тис.грн.

   Станом на 01.01.2023 року кредиторська становить 28,79 тис.грн. (встановлення відеокамер).

   По спеціальному фонді за 12 місяців 2022р. касові видатки становлять 225,13 тис.грн. з них оплата енергоносіїв – 176,71 тис.грн., придбання та оплата послуг - 48,42 тис.грн. (будівельні матеріали, послуги інтернет)

   Забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти по коду ТПКВКМБ 1141

   За січень – грудень 2022р. касові видатки становлять 1662,17 тис.грн. при планових показниках 1712,39 тис.грн. (або 97,07%). в т.ч. оплата праці з нарахуванням на заробітну плату – 1521,27 тис.грн., оплата енергоносіїв  - 6,34 тис.грн., придбання канцтоварів та оплата послуг – 134,55 тис.грн.

   Станом на 01.01.2023 року кредиторська становить 1,45 тис.грн. (програмне забезпечення).

   Надання освіти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами по коду ТПКВКМБ 1200

   Виплачена заробітна плата педагогам за проведені корекційно-розвиткові заняття учнями на суму  208,94 тис.грн.

   За 2022 р. по установах освіти повністю проведено виплату заробітної плати, проведено розрахунки за спожиті бюджетними установами енергоносії, комунальні послуги та інші захищені статті витрат.

   Культура і мистецтво по коду ТПКВКМБ 0614000

   Протягом звітного періоду на утримання установ культури (народних домів та бібліотек) спрямовано кошти в обсязі 2977,33 тис.грн., що становить 97,03% планових показників.

   На оплату праці та нарахування працівникам установ культури використано 2843,70 тис.грн.,  при плані 2882,98 тис.грн., що 98,64% до плану.

   На проведення розрахунків за спожиті енергоносії спрямовано кошти загального фонду бюджету в сумі 111,85 тис.грн., при уточненому плані - 144,12 тис.грн. або виконано на 77,61% до плану, придбання матеріалів та оплата послуг - 21,76 тис.грн. 

   Станом на 01.01.2023 року дебіторсько-кредиторської заборгованості немає.

   За звітний період по спеціальному фонду проведено видатків на суму 37,76 тис.грн. (оприбутковано благодійні внески – літературу) .

   Міжбюджетні трансферти

Відповідно до угод про міжбюджетні трансферти, профінансовано з місцевого бюджету на:

- виконання Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення військової частини 2418 придбання матеріальних засобів для підвищення рівня боєздатності Кінологічного навчального центру в сумі 1499,73 тис.грн.;

- придбання матеріально-технічного забезпечення прикордонної комендатури швидкого реагування військової частини 2144, дислокованої на території Великомостівської міської ради в сумі 5291,07 тис.грн.;

- на виконання Програми розвитку цивільного захисту 22 ДПРЧ ГУ ДСНС для закупівлі матеріалів для пожежно-рятувального загону, що забезпечує безпеку Великомостівської громади  на суму 900,00  тис.грн.;

- виконання Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю поліцейських офіцерів громади придбання паливно - мастильних матеріалів в сумі 190,00 тис.грн.;

- виділення коштів на цільову програму фінансового забезпечення 63 окремого батальйону територіальної оборони, який дислокується в Червоноградському районі на 2022-2024 роки в сумі 199,40 тис.грн.;

- профінансовано місцеву програму інформатизації «Цифрова Великомостівська міська рада на 2022-2024 роки» в сумі 111,50 тис.грн.;

- виконання Програми профілактики злочинності у громаді покращення матеріально-технічного забезпечення відділення поліції №2 в  сумі 1038,79 тис.грн.;

- профінансовано програму фоборони та мобілізаційній готовності в сумі 160,00 тис.грн.;

- придбання матеріально-технічного забезпечення для військової частини А 4064 в  сумі 280,00 тис.грн;

- профінансовано місцеву програму підтримки забезпечення заходів у сфері безпеки України  в сумі  400,00  тис.грн;

- передано з міського бюджету у вигляді міжбюджетних трансфертів (субвенції) кошти для комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Сокальської міської ради в сумі 44,38 тис.грн.

- передано з міського бюджету у вигляді міжбюджетних трансфертів (субвенції) кошти в обласний бюджет для придбання шкільних автобусів в сумі 3840,00 тис.грн.

   Фінансування

   Залишок на рахунку загального фонду міського бюджету станом на 01.01.2023 року складає 119892580,90 гривень., в т.ч. освітньої субвенції - 16022,89 грн., субвенція  соц. - економічного розвитку – 47818,00 грн., інші субвенції з місцевого бюджету – 112465,68 грн.

   Залишок на рахунку спеціального фонду міського бюджету станом на 01.01.2023 року складає 4423059,80 грн., в т.ч. бюджет розвитку – 3481006,81 грн., власні надходження – 557176,05  грн.

   Фінансування заходів Програми соціально-економічного розвитку Великомостівської міської ради станом на  01.01.2023 року не здійснювалося.

  3. Надання адміністративних послуг

Спеціалістами відділу надання адміністративних послуг та соціального захисту здійснено реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання, а саме:

  • Зареєстровано місця проживання – 42 особамФото без опису
  • Знято з реєстрації місця проживання – 12 осіб
  • Реєстрація місця проживання одночасно із зняттям – 46 осіб.
  • Витягів з реєстру територіальної громади – 324

У старостинських округах:

  • Зареєстровали місце проживання – 60 осіб
  • Знято з реєстрації місця проживання – 3 особи
  • Видано витяги з реєстру територіальної громади (місце проживання) – 159

   Повідомлення про зняття з місця проживання на даний час надходять через реєстр територіальної громади, відповідно опрацьовано відділом адміністративних послуг та соціального захисту електронно - 40, а також приходили і паперові - 22

   За 2022 рік звернулося 1180 внутрішньо переміщених осіб, яким через Соціальну громаду зареєстровано та видано довідки, які підтверджують статус, а також подано заяви на допомогу на проживання ВПО відповідно до Постанови КМУ від 20 березня 2022 р. № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Інформація стосовно реєстрації та видачі довідок ВПО опрацьовувалася цілодобово без вихідних.

   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 333 від 19.03.2022 року «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану» та внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2022 року № 1094 «Про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» за звітний період, щомісяця зверталося в середньому 23 власники житла.

   Прийнято та передано до УСЗН Червоноградської РДА від громадян заяви про направлення дитини з інвалідністю до реабілітаційної установи для отримання реабілітаційних послуг відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019р. №309 (в редакції постанови  Кабінету Міністрів України від 20.01.2021 N 30) – 9.

   У 2022 році було зареєстровано 290 актів цивільного стану громадян. З них 55 народжень, 226 смертей, 9 шлюбів.

   Протягом 2022 року забезпечувалося надання допомоги мешканцям громади згідно Програми соціального захисту.

Згідно даної програми надавалася:

Фото без опису1. Одноразова грошова допомога особам учасникам бойових дій в Афганістані – 24 особи.

2. Одноразова грошова допомога громадянам, які похоронили за власний кошт осіб, які не були пенсійного віку – 9 осіб.

3. Грошова допомога учасникам визвольних змагань, яка реалізується шляхом щоквартальної грошової допомоги вдовам політв’язнів УПА – 1 особа.

4. Грошова допомога громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС отримали 30 осіб.

5. Одноразова грошова допомога громадянам, які виховують дітей, хворих на ДЦП, дітей з інвалідністю - 27 осіб, громадянам у яких, відбулося різке погіршення стану здоров’я, що потребує значних фінансових витрат, особам, які опинилися в безвихідному матеріальному становищі або екстремальних ситуаціях розмір допомоги залежить від доходів членів сім’ї – 45 осіб.

6. Одноразова грошова допомога членам родини військовослужбовця-учасника бойових дій, що загинув під час несення військової служби для – 2 родин.

7. Грошова допомога військовозобов’язаному або одному із членів сім’ї військовозобов’язаного, якого було призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за контрактом та який отримав поранення за ступенем тяжкості (тяжкі, середні, легкі) під час введення бойових дій (несення військової служби) в Україні – 58 осіб.Фото без опису

8. Одноразова грошова допомога одному із членів сім’ї військовозобов’язаного, якого було призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за контрактом та який зник безвісти за особливих обставин під час ведення бойових дій (несення військової служби) в Україні отримали 6 сімей.

9. Відшкодування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі отримували щомісячні виплати – 4 особи.

10. Одноразова грошова допомога  учасникам бойових дій (АТО/ООС), Бійцям-добровольцям, військовозобов’язаним яких було призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за контрактом та брали або беруть безпосередньо участь в районах ведення бойових дій (забезпечені здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсіч і стримування збройної агресії з 24.02.2022р. та по теперішній час) отримали 433 особи.

11. Одноразова грошова допомога сім’ям учасників бойових дій (АТО/ООС), Бійців-добровольців, а також військовозобов’язаних, яких було призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за контрактом, які загинули після 24.02.2022 року під час виконання бойового завдання – 7 сімей.

   Відповідно до Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» електронно прийнято 851 заяв, з них:

  • Допомог – 844 заяв, а саме:
  • Надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям – 4;
  • Допомога на догляд особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу – 7;
  • Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»   (у зв’язку із вагітністю та пологами, при народженні дитини) – 165;
  • Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» - 4;
  • Закон України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» - 6;
  • Закон України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію та особам з інвалідністю» - 1;
  • Компенсація фізичній особі , яка надає соціальні послуги – 9
  • Постанова КМУ від 20.03.2022 р. № 332 Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам – 575;
  • Постанова КМУ від 29.07.2020 року № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» - 72;
  • Тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на виплату - 1
  • Пільги – 6 заяв, з них:
  • Житлово-комунальних послуг – 4;
  • Скраплений газ та тверде паливо – 2;
  • Субсидія – 1 заяв, з них:
  • Житлово-комунальні послуги – 1.

   Також надавалися консультації та оформлювались заяви з відповідними пакетами документів для громадян в напрямку всіх видів соціальних допомог, субсидій, пільг, які були направлені громадянами в УСЗН через поштові відділення зв’язку.

   Здійснювалася реалізація комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родини Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 рр.

   Відповідно до порядків Програми та наданих заяв громадян Великомостівської ТГ, формувалися відповідні списки та заявки, які були передані у КЗ ЛОР «Центр моніторингу соціальних програм» Львівської ОДА  для виплати даних допомог громадянам. А саме:

- Соціальна виплата дітям (пасинкам, падчеркам) військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в АТО/ООС або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в зоні АТО/ООС та Герої Небесної Сотні – 1 особа.

- Одноразова грошова допомога на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні -  1 особа

- Допомога родинам, родичі, яких загинули (померли) під час проведення АТО – 1 особа.

   Комплексна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки.

   Відповідно до порядків Програми та наданих заяв громадян Великомостівської ТГ, формувалися відповідні списки та заявки, які були передані у КЗ ЛОР «Центр моніторингу соціальних програм» Львівської ОДА  для виплати даних допомог громадянам. А саме:

    • Одноразова адресна грошова допомога ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії та реабілітованим громадянам за статтями 1-2, 1-3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.» , з них:
  • Вдови – 1 особа;
  • Реабілітовані – 56 осіб
  • Одноразова адресна грошова допомога малозабезпеченим громадянам області за їхнім зверненням до голови Львівської ОДА – 2 особи.

Допомога на відшкодування коштів, призначених на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 2 особи.

   Також здійснено оформлення документів для виплати грошової компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування – 3 особи.

   Відділ надання адміністративних послуг та соціального захисту найбільше співпрацює із УСЗН Червоноградської РДА, Сервісним відділенням обслуговування громадян № 19 Головного пенсійного фонду України у Львівській області, Державним реєстром виборців. Подає щомісячні і щорічні звіти, що належать до компетенції відділу.

  1. Містобудівна діяльність, архітектура, земельні відносини

4.1. Відділ архітектури та просторового планування

Загальна площа території Великомостівської міської ради, на яку поширюється діяльність працівників відділу становитьФото без опису: 31180,0 га з них:

  • 8469,98 га - територія населених пунктів м. Великі Мости, с. Куличків, с. Борове
  • 4969,7 га - територія населених пунктів с. Реклинець, с. Стремінь
  • 5170,50 га - територія населених пунктів с. Двірці, с. Волиця, с. Заріка
  • 6339,19 га - територія населених пунктів с. Бутини, с. Шишаки, с. Пристань,  с.  Піддовге
  • 3496,1 га - територія населених пунктів с. Боянець, с. Верини, с. Лісове, с. Підріка
  • 2723,0 га - територія населених пунктів с. Купичволя,

Основні завдання відділу архітектури та просторового планування:

  • Забезпечення реалізації державної містобудівної політики, спрямованої на комплексний розвиток, планування і забудову населених пунктів громади, їх архітектурного та художньо-естетичного вигляду;
  • Організація розроблення, погодження та подання на затвердження проектів містобудівної документації;
  • Створення умов для раціонального і економічно-обґрунтованого використання земель Великомостівської міської ради;
  • Аналіз стану містобудування на території Великомостівської міської ради, координація діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку населених пунктів території громади;
  • Забезпечення наповнення Єдиної державної електронної системи у сферi будiвництва iнформацiєю в межах компетенцiї відділу;
  • Забезпечення вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» в частині охорони та збереження об'єктів культурної спадщини; 
  • Здійснення самоврядного контролю спрямованого на дотримання вимог чинного законодавства у сфері містобудівної діяльності, державних будівельних норм, стандартів та правил під час здійснення забудови земельних ділянок.

За  звітний період відділом пророблено наступну роботу:

  • Внесено зміни у положення відділу архітектури та просторового планування Великомостівської міської ради Львівської області  рішенням №757 від 26.10.2022 року «Про внесення змін у «Положення відділу архітектури та просторового планування Великомостівської міської ради Львівської області», затверджене рішенням ХV чергової сесії VІІІ скликання від 29 вересня 2021 року №459».
  • Міністерством культури та інформаційної політики погоджено утворення органу охорони культурної спадщини – відділ архітектури та просторового планування Великомостівської міської ради Львівської області та виконання ним функцій органу охорони культурної спадщини на території Великомостівської міської ради Львівської області, згідно повноважень, визначених частиною 2 статті 6 Закону України «Про охорону культурної спадщини» та Положенням про відділ.
  • Департамент архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації, як орган з питань охорони культурної спадщини у Львівській області погоджує особу, яка уповноважена з питань охорони культурної спадщини Великомостівської міської ради – Мединського Андрія Івановича, начальника відділу архітектури та просторового планування, відповідно до п.4 р.2 ст.6 Закону України «Про охорону культурної спадщини».
  • Відповідно до ч.6 ст. 7 Закону України від 09.04.2015 №317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Великомостівської міської ради перейменовано та внесено до словника вулиць населених пунктів Великомостівської міської ради такі назви вулиць, площ та провулків:

- вулицю Терешкової в м. Великі Мости перейменовано на вул. Каденюка;

- вулицю 50-річчя Возз’єднання в с. Боянець перейменовано на вул. Соборна;

- вулицю Мічуріна в м. Великі Мости перейменовано на вулицю Княгині Ольги;

- вулицю 19 Липня в м. Великі Мости перейменовано на вул. 28 Липня;

- площу Перемоги в с. Заріка перейменовано на вул. Лісова;

- провулок Липневий в с. Купичволя перейменовано на вул. Садова;

- площу Миру в с. Двірці перейменовано на вул. Червоної Калини.

  • Рішенням Виконавчого комітету Великомостівської міської ради від 26.12.2023 року № 176 прийнято рішення «Про створення архітектурно-містобудівної ради при відділі архітектури та просторового планування Великомостівської міської ради».
  • Проведено обстеження захисних споруд цивільного захисту на території Великомостівської міської ради на підставі розпорядження міського голови №263/02-04 від 12.12.2022 року.
  • Розроблено та затверджено програму забезпечення містобудівною документацією територій населених пунктів Великомостівської міської ради на 2023 рік;
  • Розроблено та затверджено програму з охорони та збереження пам’яток культурної спадщини на території Великомостівської міської ради Львівської області на 2023 рік;
  •  
  • Зареєстровано та видано в Єдиній державній електронній системі у сферi будiвництва в межах компетенції відділу:
  • містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки;
  • видано будівельні паспорти забудови земельної ділянки;
  • видано витяги  з реєстру будівельної діяльності щодо інформації про присвоєння адреси.

На протязі звітного періоду:

  • Надано відповіді на звернення (заяви), скарги та пропозиції громадян - фізичних осіб згідно ЗУ «Про звернення громадян»;
  • Розглянуто звернення та листи від підприємств, установ та організацій та надано відповіді;
  • Подано запити, листи, звернення до підприємств, установ та  організацій в межах компетенції відділу;
  • За участю комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток історичного середовища вирішено  спірні питання у сфері архітектури та містобудування на місцевості;
  • Підготовлено рішення  про надання дозволів на розроблення проектів детальних планів території та про затвердження проектів детальних планів території;
  • Проведено громадські слухання містобудівної документації та складено протоколи громадських слухань;

Працівники відділу:

  • щоденно надають роз'яснення та консультації громадянам щодо оформлення правоустановчих документів на будівлі та приміщення, а також з інших питань що відносяться до компетенції відділу;
  • проводять інформаційну роботу з жителями населених пунктів Великомостівської міської ради щодо дотримання «Правил благоустрою» та «Правил добросусідства»;
  • систематично проходять навчання та ознайомлення із змінами в законодавстві у сфері архітектури та містобудування через ZOOM-платформу та виїзні семінари;
  • здійснюють контролю за розробленням  або  внесенням  змін  до містобудівної документації;
  • беруть участь у засіданні сесії міської ради та виконавчого комітету Великомостівської міської ради.

4.2. Відділ земельних ресурсів

Основні завдання відділу земельних ресурсів:

  • Підготовка і винесення на розгляд сесії міської ради пропозиції щодо: затвердження міських програм у сфері регулювання земельних відносин; передачі земельних ділянок комунальної власності територіальної громади у власність громадян відповідно до законів у сфері земельних відносин; надання земельних ділянок у користування із земель комунальної власності територіальної громади відповідно до законодавства у сфері земельних відносин; вилучення земельних ділянок із земель комунальної власності територіальної громади відповідно до законодавства у сфері земельних відносин; розгляду земельних спорів;
  • Участь у встановленні на місцевості меж земельних ділянок, переданих у власність  чи користування;
  • Підготовка проектів договорів оренди земельних ділянок, додаткових угод, здійснення контролю за дотриманням їх умов;
  • Забезпечення організації підготовки пакету документів для проведення аукціонів (торгів);
  • Ведення обліку землекористувачів та власників земельних ділянок;
  • Створення умов для раціонального і економічно-обґрунтованого використання земель міської ради, тощо

Фото без описуЗа  2022 рік по територіальній громаді відділом пророблено наступну роботу:

  • Погоджено проект землеустрою щодо зміни меж населених пунктів с. Реклинець та с. Стремінь.
  • Додатково проаналізовано територію Великомостівської міської ради в межах та за межами населених пунктів з метою виявлення вільних земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах.
  • Проведено аукціони щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення для продажу права оренди та власність  на неї на земельних торгах для іншого  сільськогосподарського призначення та для розміщення та експлуатація основних підсобних і допоміжних будівель і споруд переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Загальна сума надходжень в громаду після проведення електронних аукціонів  становила  – 1млн.947 тис500 грн.;
  • Збір матеріалів статистичної звітності 6-сілльрада їх узагальнення та здача щорічної звітність 6 – водгосп .
  •  Розраховано  та подану податкову декларацію плати за землю у відповідності до вимог податкового Кодексу України .
  • За участю спеціаліста Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну проведені інформаційні  заходи по водних об’єктах.
  • Прийнято участь в складі районної робочої комісії щодо інвентаризації водних обꞌєктів, лісових ресурсів, обꞌєктів державної та комунальної власності.
  • У зв’язку із розширенням меж населеного пункту м. Великі Мости підготовлено та прийнято рішення про розроблення  нормативної грошової оцінки її земель.
  • Проаналізовано та уточнено списки померлих громадян, власників земельної частки (паю) та доведено до відома населення про доцільність оформлення спадкового майна;
  • Підготовлені списки землекористувачів та землевласників для нарахування земельного податку по Великомостівській міській раді;
  • Підготовлено для перереєстрації з державної власності у комунальну та зареєстровано земельні ділянки за Великомостівською міською радою..
  • Підготовлено договори оренди землі, розрахунки орендної плати та додаткові угоди до укладення з міською радою;
  • Підготовлено рішення про надання дозволів на виготовлення детальних планів території, про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою
  • Підготовлено проекти  щодо  затвердження проектів землеустрою, технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок.
  • Проведено громадські слухання щодо питання надання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства;
  • Видано довідки про землю, про членство в ОСГ та довідок уточнення;

На протязі звітного періоду працівниками відділу:

  • розглянуто запити на публічну інформацію;
  • за участю комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток історичного середовища вирішено спірні питання;
  • надано відповіді на звернення (заяви), скарги та пропозиції громадян-фізичних осіб згідно ЗУ «Про звернення громадян»;
  • опрацьовано листи від підприємств, установ, організацій різного підпорядкування, на які  підготовлено та надано відповіді;
  • здано звіти з питань регулювання земельних відносин;
  • проведено виїзні засідання та прийом громадян в населених пунктах, які підпорядковані Великомостівській міській раді;
  • інформовано населення щодо суб'єктів господарювання/фізичних осіб, які є власниками бджолосімей з метою обєднання в кооперативи;
  • проводиться інформаційна робота з населенням про зміни в земельному законодавстві про реалізацію державних програм, проводиться робота з жителями населених пунктів Великомостівської міської ради щодо дотримання «Правил благоустрою» та «Правил добросусідства»;
  • постійно ведеться робота з орендарями паїв агрохолдингами, щодо раціонального використання земель та обробітку гербіцидами посівів, підвищенню родючості грунтів та поліпшення навколишнього природнього середовища;
  • щоденно надаються  роз'яснення та консультації громадянам щодо оформлення правоустановчих документів на землю, переоформлення спадщини (паїв померлих громадян)  та інших питань що відносяться до компетенції відділу.
  • систематично береться участь у навчанні та ознайомлені  із змінами в законодавстві у сфері земельних відносин на ZOOM-платформі.

З метою забезпечення продовольчої безпеки в Україні  в умовах воєнного стану в Україні підготовлені проекти рішень та   укладено договори оренди до 1 року з фізичними/ юридичними особами для ведення товарного сільськогосподарського виробництва  на загальну площу 481 га. із встановленням ставки орендної плати в розмірі 8 % від нормативної грошової оцінки земель ріллі середньої по Львівській області, оскільки були тимчасово призупинені електронні аукціони земель с/г призначення.

  •    У зв’язку із вторгненням російської федерації на територію УКРАЇНИ, спільно з працівниками відділів Великомостівської міської ради Львівської області проводилась робота  щодо прийому ВПО та участь у підготовці дозвільних документів на їх тимчасове переселення, тощо.

Загальні надходження  від плати за землю за 2022 рік склали:

  • орендна плата з юридичних осіб – 2781349 грн
  • орендна плата з фізичних  –  462599 грн.
  • земельний податок з юридичних  -  669750 грн.
  • земельний податок з фізичних  -  306607 грн.
  1. Освіта і культура

Упродовж 2022 року робота відділу у сфері освіти була спрямована на реалізацію державної політики у сфері освіти, забезпечення доступної та якісної освіти відповідно до вимог, запитів суспільства, потреб держави й громади; на організацію та здійснення якісного науково-методичного супроводу професійної діяльності педагогів, які працюють в умовах НУШ, формування нового освітнього середовища та покращення матеріально-технічної бази закладів освіти.

   Мережа освіти Великомостівської громади налічує 10 закладів загальної середньої освіти із загальною кількістю здобувачів освіти 2255 учнів, зокрема:

- Великомостівський опорний заклад загальної середньої І-ІІІ ступенів – 965 учнів,Фото без опису

 з них у Куличківській філії І-ІІ ст. – 49 учнів, у Борівській філії І ст. – 20 учнів.

- Бутинський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 297 учнів;

- Двірцівський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 258 учнів;

- Реклинецький ЗЗСО І-ІІІ ст.- 269 учнів;

- Боянецький ЗЗСО І-ІІ ст.- 256 учнів;

- Пристанський ЗЗСО І-ІІ ст. – 88 учнів;

- Купичвільський ЗЗСО І-ІІ ст.- 101 учнів;

4 заклади дошкільної освіти та 6 дошкільних структурних підрозділи із загальною кількістю вихованців 426, зокрема у:

- Великомостівському ЗДО «Соняшник» - 191 дитина;Фото без опису

- Реклинецькому ЗДО «Веселка» - 37 дітей;

- Боянецькому ЗДО – 43 дитини;

- Купичвільському ЗДО – 20 дітей;

- Пристанському  ЗЗСО І-ІІ ст. – 32 дитини;

- Бутинському ЗЗСО І-ІІІ ст. – 37 дітей;

- Двірцівському ЗЗСО І-ІІІ ст. – 36 дітей;

- Стемінському ЗО І ст. – 18 дітей;

- Куличківській філії – 18 дітей;

- Борівській філії – 14 дітей.

Ефективну роботу здійснює заклад позашкільної освіти - Великомостівський ЦДЮТ – 442 вихованці.

Досягнення у предметних олімпіадах та конкурсах.

 У 2022/2023 н.р. результатом плідної сумісної роботи керівників методичних об’єднань вчителів - предметників, відділу освіти, адміністрацій закладів та педагогічних працівників закладів освіти - 269 учнів брали участь у І етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, у ІІ – 69 учнів, з них 8 стали учасниками  ІІІ етапу(обласного), з 7 із них 4 стали призерами обласного етапу.

Фото без опису- 95 учнів взяли участь у конкурсі «Квітковий вернісаж», 15 із них стали призерами у обласному етапі.

- 57 учнів взяли участь у районному ХХІІІ міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, з  них 5 стали призерами.

- 21 учень взяв участь у районному ХІІІ міжнародному мовно-літературному конкурсі Шевченка, із них 7 стали призерами.

      Організація харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

   Важливим питанням є організація харчування учнів 1- 11 класів; дітей – сиріт та дітей, які перебувають під опікою; дітей з малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких є мобілізовані, батьки яких є учасниками АТО та беруть безпосередню участь у зоні бойових дій, дітей внутрішньо переміщених осіб.

 Організовано пільгове харчування для пільгових категорій у 2022 році.

Для всіх бажаючих учнів 1-11 кл., не включених у перелік категорій дітей, котрі харчуються безкоштовно, організовано гаряче харчування за кошти батьків.

 Атестація педагогічних працівників

   Спостерігається зріст професійної компетентності педагогічних працівників Великомостівської громади, адже за підсумками атестації у 2022р. атестаційна комісія присвоїла категорію  "спеціаліст вищої категорії" – 13 педагогам,  присвоїла педагогічне звання  "учитель-методист" - 1 педагогу, "вихователь-методист" - 1 педагогу, педагогічне звання "старший учитель" - 11 педагогів, підтвердила раніше присвоєну кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії" - 21 педагог, в тому числі, звання "старший учитель" - 1 педагогу, а також проатестовано 11 керівних педагогічних кадрів закладів освіти Великомостівської громади.

Організаційно-регламентуюча робота:

- Забезпечено заклади освіти, підручниками, методичними рекомендаціями, шкільною документацією;

- сформовано замовлення на документи про освіту та видано документи;

- проведено апаратні наради при начальнику, наради з  керівниками  закладів освіти, наради з питань методичної роботи з  керівниками МО;

- складено та подано річні статистичні звітності у відповідні установи  згідно  встановлених термінів;

- проведено 11 закупівель, здійснено 2 відкритих торги з особливостями та укладено 500 договір на закупівлі та послуги;

- працівники відділу брали участь в обласних та районних нарадах, семінарах та курсах    підвищення кваліфікації;

- у Львівському апеляційному судді  розглядалась за період з 1 січня 2022 року по 31.12.2022 рік 1 справа. Це справа про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи;

- оперативно реагували  на листи, скарги, звернення громадян та педагогічних працівників у відповідності до Закону України «Про звернення громадян». Опрацьовано 1300 листів, видано 233 накази з основної діяльності, 268 наказів начальника відділу з кадрових питань. Здійснено розробку проектів рішень сесії ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, розглянуто проекти нормативних актів, розроблено положення, контракти, статути.  

Оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти. 

   З метою якісної підготовки навчальних закладів до 2022-2023 року та поліпшення навчально-матеріальної бази установ і закладів освіти Великомостівської міської ради проведено наступні роботи:

  • Поточний ремонт мережі водопостачання та водовідведення у Великомостівському опорному закладі загальної середньої освіти І-Фото без описуІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області  на суму 232604,35 грн.
  • Поточний ремонт мереж каналізацій у Великомостівському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області на суму 294862,57грн.
  • Поточний ремонт приміщення санвузлу у Великомостівському закладі дошкільної освіти ясла-садок «Соняшник» Великомостівської міської ради Львівської області на суму 30 990,42 грн.
  • Поточний ремонт внутрішніх мереж водопостачання та каналізації (частково) будівлі басейну Великомостівського ОЗЗСО I-III ступенів Великомостівської міської ради Львівської області на суму 125319,99 грн.
  • Поточний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання у Куличківській філії Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області на суму 159156,54 грн.
  • Поточний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання у Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області на 752315,54 грн.

Робота у сфері культури

- Програма забезпечення проведення масових заходів на території Великомостівської громади на 2022 рік;

- Програма розвитку закладів культури на 2022 рік.

   Культурне життя нашої територіальної громади визначає розгалужена мережа закладів культури, яка налічує 23 установи.

Фото без описуКУ «Народні доми Великомостівської міської ради»

У Великомостівській громаді є 11 КУ «Народний дім» (з них 10 в сільській місцевості). В громаді функціонує 41 аматорське формування: 15 вокально-хорових, 7 театральних, 5 хореографічних, та 14 гуртків за інтересами, а також 2 народних колективи.

Найбільш відомими у громаді є: 2 народних колективи - «Діапазон», «Боянчанка».

   У 2022 році, попри війну, в громаді було проведено 375 культурно-масових заходів (21 виставка творів мистецтва, 9 концертів аматорських колективів, 263 культурно-освітніх заходів, 79 суспільно-політичних заходів та 3 вистави).

Вагомими серед проведених заходів були: Фестиваль вертепів та колядок, Великомостівська громада колядує, до Дня Соборності України, до Дня Єднання, до Дня Героїв Небесної Сотні, до Дня матері, до Дня батька, до Дня вишиванки, до Днів Державного Прапора України та Незалежності України, до Дня міста-Дня громади, до Дня захисників і захисниць України, до Дня Збройних Сил України, до Дня пам’яті жертв Голодомору, до Свята Миколая та інші.

В громаді налічується 10 народних домів, які опалюються твердим паливом.

Фінансова звітність по народних домах:

По КПКВК 1014060 «Забезпечення діяльності палаців і будинків культури» по штатному розкладу заплановано 16,50 штатних одиниць, фактично зайнято 13,50 штатних одиниць. Фактично на повну ставку працює 13 осіб,  на 0,50 ставки - 1 осіб.

Кошторисом на 2022 рік по загальному фонду затверджено видатків на суму 1581410,00 грн, касові видатки складають 1516442,97 грн, з них на виплату заробітної плати використано – 1202816,46 грн, нарахування на заробітну плату – 251383,86 грн, на оплату енергоносіїв – 40261,69грн, що становить 98,6 % від суми касових видатків.

По КЕКВ 2240 касові видатки становлять 4324,1 грн, з них:

- на оплату за інтернет – 4324,10 грн;

По КЕКВ 2272 касові видатки становлять 4630,86 грн. на водовідведення і водопостачання.

Кошторисом на 2022 рік по спеціальному фонду (7 тип коштів) затверджено видатків на суму 31100,00 грн., по спеціальному фонду кошти надійшли в сумі 4800,00 грн. від надання приміщеня в оренду.

По спеціальному фонду бюджету касові видатки становлять 4800,00 грн., в т. ч.:

- оплата за водопостачання - 1000,00 грн.;

- оплата за електроенергію – 3800,00грн.;

Дебіторська заборгованість по загальному та спеціальному фонду станом на 01.01.2023р. відсутня.

Бібліотечна мережа

Бібліотечна мережа у 2022 році становила 11 бібліотек (з них 10 в сільській місцевості).

Бібліотеки нашої громади, окрім своєї основної діяльності щодо надання інформаційних послуг населенню, є посередниками між владними органами та населенням.

Публічна бібліотека співпрацювала із соснівським бюро правової допомоги на теми актуальні у воєнний час: порядок перетину державного кордону в умовах воєнного стану», сплата комунальних послуг під час воєнного стану, отримання статусу ВПО, отримання тимчасового захисту або статусу біженця в країнах ЄС тощо.

У 2022 році, попри війну в Україні, працівниками бібліотек громади було проведено 349 культурно-масових заходів за різними напрямками: національно-патріотичного виховання, популяризації української художньої літератури, духовного та естетичного виховання, інтелектуального розвитку, змістовного дозвілля, формування наукового світогляду, краєзнавства, літературознавства, популяризації народних традицій, право-просвітницької діяльності, здорового способу життя, морально-етичного виховання тощо.

Вагомими серед проведених заходів були: до Дня Соборності України, до Дня народження Тараса Шевченка, до Дня матері, до Дня батька, до Дня вишиванки, до Дня громади, до Дня захисників і захисниць України, до Дня Збройних Сил України, до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Загальна кількість користувачів бібліотек у 2022 році становила 4418 осіб. Відвідувань на веб- сторінці Публічної бібліотеки у 2022 році було 11571, загальна кількість переглядів становила 83093.

Функціонує сторінка КУ «Публічної бібліотека Великомостівької міської ради» у мережі Фесбук.

На сторінці Публічної бібліотеки систематично висвітлювалась інформація щодо діяльності бібліотечних закладів громади та презентувалися бібліографічні огляди, віртуальні виставки, проводились анкетування та соціологічні дослідження, он- лан заходи.

Публічна бібліотека і ще 3 бібліотеки-філії мають комп’ютери, Інтернет - доступ є в
4 бібліотеках. 

Фінансова звітність по бібліотекам:

По КПКВК 1014030 «Забезпечення діяльності бібліотек» − по штатному розкладу заплановано 13,00 штатних одиниць, зайняті посади − 11,00 штатних одиниць. Фактично працює на повну ставку − 11 осіб.

Кошторисом на 2022 рік по загальному фонду затверджено видатків на суму 1487000,00 грн, касові видатки складають 1460892,02 грн, з них на виплату заробітної плати використано – 1184317,22 грн, нарахування на заробітну плату – 205184,35 грн, на оплату енергоносіїв – 11895,1 грн, що становить 98,36 % від суми касових видатків.

По КЕКВ 2210 касові видатки становлять 4969,00 грн, з них:

- на канцтовари, папки, папір друкарський – 4969,00 грн.

По КЕКВ 2240 касові видатки становлять 12468,00грн, з них:

- на оплату за телефон, інтернет – 6480,00 грн;

- за обслуговування оргтехніки – 5988,00 грн.

По КЕКВ 2273 касові видатки становлять 11895,10 грн.

По КЕКВ 2275 касові видатки становлять 36797,54грн.

Кошторисом на 2022 рік по спеціальному фонду (7 тип коштів) затверджено видатків на суму 3000,00 грн, Кредиторська та дебіторська заборгованість по загальному фонду станом на 01.01.2023 року відсутня.

У 2022 році бібліотеки отримали 233 книги дитячих і 321 інших книг на суму 66891,43 грн (подаровані читачами, авторами та взамін загублених, придбані по державних пограмах). Списано було 6701 книг в загальній кількості, в тому числі книги російською мовою, в яких прослідковувалася політика геноциду українського народу.

 Великомостівська дитяча школа мистецтв

   В Великомостівській громаді є один заклад мистецької освіти - комунальний заклад  «Великомостівська дитяча школа мистецтв».

   Комунальний заклад «Великомостівська дитяча школа мистецтв» належить до позашкільної освіти, яка є складовою системи безперервноїФото без опису освіти, визначеної Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про позашкільну освіту» і спрямована на розвиток здібностей та обдарувань учнів, задоволення їхніх запитів і потреб і є початковою ланкою професійної мистецької освіти.

   Контингент учнів дитячої музичної школи станом на 01.01.2023 складає 269 учнів. Учні школи вчаться грати на таких музичних інструментах: баяні, акордеоні, фортепіано, гітарі, бандурі, скрипці, синтезаторі, кларнеті, саксофоні, трубі. Крім того, вони оволодівають навичками танцю та сольного співу.

   Школа працює за річним планом, який включає в собі роботу педагогічної ради, методичну, організаційну, концертно-лекційну роботи та заходи по підвищенню педагогічної кваліфікації.

   В зв’язку з воєнним станом в країні робота секцій обласного методичного об’єднання проводиться дистанційно. Всі викладачі школи брали участь у онлайн-семінарах, вебінарах тощо (всього було 15).

   В продовж року в рамках Музичного лекторію було проведено вісім концертних заходів, в тому числі лекції-концерти, і люстровані лекції. Три концерти були проведені в режимі офлайн, а інші – дистанційно, онлайн.  

Викдадчачі школи приймають активну участь в обласних, республіканських вебінарах, обласних семінарах, кущових методичних об’єднанях.

В школі працюють такі творчі колективи:

  1.  Хор викладачів школи - кер. Пилипів І.В. 

 2.  Хор учнів старших та молодших класів - кер. Збишко Ю.Т.

  3. Ансамбль бандуристів - кер. Закала Н.В.

  4. Ансамбль народних інструментів – кер. Тучапець С.Ф.

  5. Хореографічний колектив (дитячий) – кер. Кудрик Л.В.

  6. Струнний квартет (викладачів) - кер. Бойко Т.С.

  7.  Фортепіанний дует - кер. Гриньова Л.М.

  8.  Вокальний ансамбль - кер. Ярмола Н.С.

  9. Троїсті музики - кер. Тучапець С.Ф. 

Всеукраїнський конкурс

«Зимова легенда» фестиваль-конкурс

24.01.2022р.

м.Харків

2- Диплом І

1- Диплом ІІ,

3- Диплом ІІІ

 

«Україна єдина» конкурс мистецтв

2022р

м.Київ

2- Диплом І

 

 

«Весняний зорепад 2022» фестиваль-конкурс

1-6.05.2022р.

м.Сокаль

1- Диплом ІІ

1- Диплом ІІІ

Міжнародний конкурс

«Зоряні мости» фестиваль-конкурс до дня Європи

25,05,2022р.

м.Вінниця

5- Диплом І

8- Диплом ІІ

 

«Stars of spring 2022» конкурс - фестиваль

2022р.

Угорщина

1-Диплом І

2- Диплом ІІ

 

«Різдвяні дзвони» - фестиваль-конкурс

06.02.2022р.

Словенія

1- Диплом І

3- Диплом ІІ

2-Диплом ІІІ

 

«З Україною в серці»

25.06.2022р.

м.Одеса

1-Диплом І

1-Диплом ІІІ

 

“Yula Ant Fest”

23.12.2022р.

Харків

1-Диплом ІІ

 

«Різдвяні дзвони»

06.02.2022р.

Словенія

1-Диплом ІІІ

 

Всього: 9 конкурсів

 

 

 

Фінансова звітність по музичній школі:

   У 2022 році кошторис видатків по загальному фонду був затверджений у сумі 7 796 144,00 грн. Надійшло коштів:

 - заробітна плата – 6 103 190,00 грн. (КЕКВ 2111);

 - нарахування на з/п – 1 296 750,00грн. (КЕКВ 2120);

 - теплопостачання – 61000,00 грн. (КЕКВ 2274); 

 - матеріали, обладнання – 14 000 грн. (придбані двері – 10 000 грн., роутер – 4 000 грн. для облаштування тимчасового укриття під час повітряних тривог, КЕКВ 2210).

     Кошторис видатків по спеціальному фонду був затверджений у сумі 270 000 грн, надійшло коштів 270 000 грн.

Касові видатки:

оплата водопостачання на суму 726,19 грн. (КЕКВ 2272);

оплата електроенергії на суму 12930,21грн. (КЕКВ 2273);

оплата інтерне послуг –6480,0 грн. (КЕКВ 2240);

матеріали, інвентар – 14779,2,0 грн. (для облаштування укриття, КЕКВ 2210);

оплата водопостачання – 726,19 грн.;

оплата енергоносіїв – 12930,21 грн.;

оплата газопостачання – 163049,36 грн.;

заправка картриджів – 9265,6,0 грн. (КЕКВ 2240).

Дебіторська заборгованість станом на 01.01.2023 відсутня.

По КПКВК 1014082 «Інші заходи в галузі культури і мистецтв» кошторисом на 2022 рік по загальному фонду бюджету затверджено видатків на суму 80000,00 грн., касові видатки складають 3900,00 грн.

Кредиторська заборгованість по загальному фонду станом на 01.01.2023 відсутня.

   Війна 2022 року внесла свої корективи у процес діяльності відділу освіти, культури, та туризму Великомостівської міської ради. Через постійні повітряні тривоги складно було організовувати та проводити культурно-масові заходи.

Кількість культурно-масових заходів у цьому році значно зменшилась з урахуванням воєнного стану в країні. В закладах освіти, культури проводились відповідні заходи по можливості. Крім цього працівники відділу працювали у Гуманітарному штабі Великомостівської територіальної громади, розподіляли і видавали внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю, необхідні речі: одяг, їжу, дитяче харчування, медикаменти, засоби першочергового вжитку. Заклади культури активно долучлися до волонтерства, плели сітки, готували їжу для наших захисників, тощо.

  1. Соціальна політика

Однією з важливих складових життєдіяльності громади є соціальний захист, адже кожна людина повинна відчути підтримку та повагу у ставленні до себе.

Фото без описуКУ «Центр надання соціальних послуг Великомостівської міської ради» надавалися такі послуги: 

  • Догляд вдома: на обслуговування центру перебувало 69 одиноких осіб, прийнято на обслуговування в поточному році 6 осіб і видано розпорядження міського голови на їх прийняття.  Було надано 19 669 послуг. На кожну особу був складений акт оцінки потреб. Двом особам допомогли влаштуватися в геріатричний пансіонат. Одній особі було надано послугу посередництва  в допомозі отримання пенсії.
  • Соціальний супровід: під соціальним супроводом знаходилося 17 сімей, яким було надано 765 послуг, а саме: соціальна профілактика, консультування, соціальна інтеграція і реінтеграція, соціальна адаптація, соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, посередництва, натуральної допомоги, інформування.
  • Натуральна допомога (соціальна перукарня): обслуговувалося 233 особи, надано 723 послуги.

Проведено 34 перевірки доцільності використання коштів при народженні.

Складено 42 акти обстеження умов проживання та 102 акти оцінки потреб сім’ї і особи.

Отримано 282 листи та надано відповідь на 156 листів. Підготовлено 49 розпоряджень по центру. Готувалися проекти рішень Виконавчого комітету та рішення сесії по центру.

Центром за період діяльності налагоджено співпрацю із благодійними організаціями,  які посприяли у наданні гуманітарної допомоги для дітей, сімей у СЖО.

  1. Медицина і охорона здоров’я

   Надання первинної медичної допомоги здійснює КНП «Центр ПМД» Великомостівської міської ради.

   Основним завданням діяльності Центру є підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодоФото без опису доступності та якості медичної допомоги.

   Первинна медична допомога надається в амбулаторних умовах або за місцем проживання пацієнта сімейним лікарем і передбачає надання консультацій, проведення первинної діагностики та лікування найбільш поширених захворювань та травм.

   Мережа Центру складається із 3-ох амбулаторій сімейної медицини: Великомостівської амбулаторії ЗПСМ, Бутинської амбулаторії ЗПСМ, Двірцівської амбулаторії ЗПСМ та чотирьох фельдшерських пунктів: ФП с.Стремінь, ФП с.Реклинець, ФП с.Пристань, ФП с.Борове.

Центр обслуговує 12 350 дорослого і дитячого населення, з них 3033 дітей.

   Протягом 2022 року Великомостівська амбулаторія ЗПСМ обслужила:

м.Великі Мости – 26 494 з них дітей – 10 356;

с.Бутини – 9 421 з них дітей – 3 477;

с.Двірці – 2 165 з них дітей – 599

   Вакциновано від Covid протягом вакцинального періоду 9418; протягом 2022р. – 1727. За 2022р. захворіло на Covid 278 людей, з них 38 дітей та 9 підлітків.

   Основним джерелом фінансування Центру є кошти згідно укладеного договору НСЗУ.

   Згідно коштів НСЗУ закуповується: канцелярське приладдя, сплачується утилізація медичних відходів, оплачується програмне забезпечення, бухгалтерські програми, рахунки за інтернет, медикаменти, вироби медичного призначення, обслуговування офісної техніки, закупівля паливно-мастильних матеріалів.

   Додатковим джерелом фінансування є кошти з місцевого бюджету: оплата комунальних послуг, закуплено мікроскоп біологічний – 48100,00 грн., аналізатор ШОЕ – 150000,00 грн.

   В даний час КНП «Центр ПМД» Великомостівської міської ради реалізовуються проєкти:

- реконстукції даху будівлі із надбудовою, що забезпечить термомодернізацію та енергозбереження;

- благоустрій території згідно вимог НСЗУ, щодо доступності маломобільних груп населення;

- впровадження енергозберігаючих технологій;

- вентиляція приміщень системою рекуперації;

- закупівля нових меблів.

У 2022 році у КНП "Великомостівська міська лікарня Великомостівської міської ради" було відкрито кабінет лікаря-отоларинголога, де розпочав роботу новий лікар-отоларинголог.

Також прийнято два нові спеціалісти, а саме: лікаря-профпатолога та лікаря-стоматолога. 

За власний кошт відкрито ще один кабінет лікаря-гінеколога та новий профпатологічний кабінет. 

В зв’язку з попереднім придбанням нового обладнання та прийомом ще одного біолога КНП «Великомостівська міська лікарня Великомостівської міської ради» розширила перелік лабораторних досліджень, а саме: гормони (ТТГ, Т-вільний, АТ до ТПО), хелікобактер пілорі, аскарида, токсокар, лямблія, гепатит А, гепатит В, Д-димери та інші імунологічні дослідження. 

Протягом 2022 року КНП «Великомостівська міська лікарня Великомостівської міської ради» надано 68000 послуг за скеруванням від сімейних лікарів.

  1. Фізична культура та спорт

КУ ЦФЗН «Спорт для всіх Великомостівської міської ради»:

- 12,13 і 20 лютого провели турнір з міні футболу ОТГ де прийняло участь 10 ĸоманд;

- 17 ĸвітня провели благодійний товарисьĸий матч Великі Мости - Острів (під час матчу зібрано 8000 грн. для потреб ЗСУ)

- 1 травня провели благодійний турнір ветеранів з міні-футболу, де взяли участь 4 ĸоманди, Сілець, Гірниĸ, Червоноград, Велиĸі Мости, під час турніру було зібрано 5170 грн. для ЗСУ;

- Цього ж дня 1 травня роФото без описузпочали благодійний турнір першість з футболу ОТГ, під час матчів Великі Мости/Бутини та Пристань/Куличĸів було зібрано та відправлено 5642 грн. для потреб ЗСУ;

- 6 травня провели благодійний турнір з міні-футболу серед юнаĸів 2009/10 р.н., де взяли участь 4 ĸоманди: Велиĸі Мости, Сілець, Гірниĸ, Червоноград, переможцями турніру стала ĸоманда Велиĸі Мости, під час турніру було зібрано 2750 грн. для ЗСУ;

- 7 травня провели 2 тур благодійного турніру з футболу ОТГ . Матчі відбулися у селі Бутини. Бутини/Куличĸів, Великі Мости/Пристань, під час матчу було зібрано 10 000 грн., для ліĸування бійців Білецьĸих;

- 15 травня провели 3 тур благодійного турніру з футболу в с. Куличĸів, Пристань/Бутини, Куличĸів/Великі Мости, було зібрано 5768 грн. для потреб ЗСУ;

- 1 червня КУ «Спорт для всіх Великомостівської міської ради» разом з Львівсьĸим обласним центром «Спорт для всіх» провели традиційний турнір з міні футболу серед юнаĸів 2006/2008 р.н. Участь в турнірі взяло 4 ĸоманди: Великі Мости, Реĸлинець, Червоноград, Сілець, переможцями стала команда м. Великі Мости;

- З 6 по 9 червня КУ «Спорт для всіх Великомостівської міської ради» провела навчально - тренувальні збори з юнаĸами 2006/2011 р.н. в м. Славсьĸе;

- КУ «Спорт для всіх Великомостівської міської ради» впровадила новий напрямоĸ у своїй роботі, футбол для дівчат, у групах залучені юні спортсменĸи з Велиĸих Мостів, Реĸлинця, Двірців, Бутинах. 13 липня провели 1 турнір серед ĸоманд Велиĸомостівсьĸої громади та Соĸальсьĸої громади серед юнаків 2009/2011 та 2012/2014 р.н.;

- 20 липня провели рейтингову зустріч з футболу наймолодших учасниĸів наших гуртĸів, юнаĸів 2012/2015 р.н. Участь взяли команди: Великі Мости, ДЮСШ 2, Червоноград. Наша ĸоманда перемогла з рахунĸом 8:7;

- 27 липня провели змагання в 4 віĸових ĸатегоріях 2011/2012, 2008/2010 2005/2007 р.н з юнацьĸим ĸлубом Юніор Червоноград;

- Після футбольних зборів та фізичної підготовĸи, насичених тренувань, 30 липня взяли участь у благодійному чемпіонаті з футболу серед юнаĸів 2006, 2007, 2008, 2009 р.н. Перша гра відбулася у Великих Мостах проти команди з Соĸаля. Наша команда здобула перемогу з рахунком 2:1;

- 5 серпня приймали команду з Гірниĸа, здолали з рахунком 9:2;

- 10 серпня приймали команду Червоноград Юніор, здолали з рахунком 7:1;

- 14 серпня відбувся обласний турнір в Городĸу серед дівчат 2011 - 2012 р.н. Наші дівчата на правах оренди зіграли за Соĸальсьĸу збірну, повернулися чемпіонами, зайняли 1 місце, отримали медалі;

- 17 серпня 4 тур відбувся виїзд в м. Червоноград, поступилися супернику з рахунком 4:2;

- 23 серпня у 5 турі приймали команду Свитазів, рахунок 5:1;

- 25 серпня прийняли участь у змаганнях за ĸубоĸ дня Незалежності Уĸраїни, яĸий проходив у с. Туринĸа, наша ĸоманда зайняла І місце і виборола ĸубоĸ;

- 30 серпня у 6 турі зіграли проти команди з Соĸаля, поступилися супернику;

- 7 вересня 7 тур на виїзді у с. Добрячин проти команди з Червонограда «Юніор», здолали з рахунком 3:0;

- з 9 по 11 вересня провели 2 навчально тренувальні збори за участі юних спортсменів 2006/2011 р.н. в м. Славсьĸе;

- 13 вересня у 8 турі зіграли у Гірниĸу, рахунок 3:1;

- 20 вересня 9 тур, приймали команду м. Червоноград, рахунок 4:2;

- 27 вересня у 10 турі здолали на виїзді команду Свитазів, рахунок 3:1;

- 16 жовтня провели товарисьĸу гру Великих Мости (юнаĸи) проти команди Бутин, рахунок 4:4;

- 5 жовтня відбувся міжобласний турнір в Ковелі (Волощуĸ Злата, Музиĸа Софія, Круĸ Соломія), зайняли 2 місце, повернулися з медалями;

- 25 жовтня відбувся Обласний турнір в Червонограді серед дорослих, наше 3 місце;

Протягом 2022 роĸу було проведено близьĸо 10 товарисьĸих зустрічей серед команд нашої громади різних роĸів народження.

  1. Житлово-комунальне господарство

Комунальним підприємством «Житлово-комунальне господарство Великомостівської  міської ради» надавалися послуги:

  • із збирання безпечних відходів;
  • надання послуг з водопостачання та водовідведення;
  • утримання будинків та прибудинкових територій;
  • роботи по програмі благоустрою населених пунктів ТГ;
  • послуга обслуговування лотково-базарної торгівлі;
  •  інші послуги.

Фінансове забезпечення підприємства здійснюється як за рахунок власних коштів підприємства так і коштів місцевого бюджету. З них:

  • Утримання будинків та прибудинкових територій – 651,4 тис.грн.;Фото без опису
  • Водопостачання для населення на суму - 500,8 тис. грн.;
  • Послуги водовідведення для населення – 477,5 тис.грн.;
  • Вивезення ТПВ населення – 175,5 тис. грн.;
  • Послуги водопостачання для організацій – 990,5 тис. грн.;
  • Послуги водовідведення для організацій - 1213,3 тис. грн.;
  • Вивезення ТПВ для організацій - 507,2 тис. грн.;
  • Лотково – базарна торгівля – 125,3 тис. грн.;
  • Доходи від надання інших послуг - 227,7 тис. грн.

За кошти місцевого бюджету по програмі розвитку КП «ЖКГ Великомостівської міської ради» надано 242,0 тис.грн. на закупівлю насосів для водозабору.

Оплачено КП «ЖКГ Великомостівської міської ради» за виконання робіт по благоустрою - 3594,2 тис. грн.                                                             

Заборгованість населення:

Утримання будинків та прибудинкових територій      177,6 тис.грн.;

Водопостачання і водовідведенн                                90,9 тис. грн.;

Заборгованість населення по сміттю                          122,5 тис. грн..

В 2022р.  виплачено заробітної плати                        3419,3 тис. грн.;

Сплачено єдиного внеску                                            901,6 тис. грн.;

Сплачено ПДФО                                                           740 тис.грн.;

Сплачено  екологічно податку і рентної плати           142,4 тис. грн.;

Заборгованість  зі сплати податків                                  1874,1 тис. грн.

Програма благоустрою населених пунктів Великомостівської міської ради на 2022рік прийнята Рішенням сесії Великомостівської міської ради від 24 грудня 2021 року № № 587 з подальшими змінами (Рішеннями  виконкому Великомостівської міської ради   від 20.05.22р. №37, від 17.08.22р. №85,від 04.10.22р №126)

Бюджет програми на 2022 рік становив                                  5352,8 тис. грн.,

з них використано –                                                                   3594,2 тис.грн.;

а саме на:

Заходи програми 

 

сума

Одиниці виміру

Систематичне прибирання тротуарів, вулиць міста

1301,0

тис.грн

Вуличне освітлення

611,2

тис.грн

Очищення вулиць та доріг від снігу

109,4

тис.грн

Догляд за зеленими насадженнями

194,4

тис.грн

Догляд за квітниками

72,3

тис.грн

Придбання сміттєвих урн

29,9

тис.грн

Поточний ремонт малих архітектурних споруд, в т.ч. міських туалетів

66,0

тис.грн

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ, підгортання міського сміттєзвалища

129,7

тис.грн

Вивезення та розміщення сміття з території громади

134,3

тис.грн

Утримання мереж вуличного освітлення

407,6

тис.грн

Заготівля і складування протиожеледних матеріалів

3,6

тис.грн

Прибирання земляних мас з узбіч дороги

26,7

тис.грн

Придбання і встановлення дорожніх знаків

46,8

тис.грн

Встановлення та прикрашення ялинки

1,7

тис.грн

Поточний ремонт об'єктів комунальної власності територіальної громади

459,6

тис.грн

Всього

3594,2

тис.грн

в тому числі проведено:

поточний ремонт водопроводу                                                  229,2 тис. грн.;

поточний ремонт водозабору                                                    101,5 тис. грн.;

упорядкування майданчика біля хреста                                   30,9 тис. грн.

Залишок по програмі                                                                  1758,6тис. грн.

Програма фінансової підтримки Комунального підприємства «Житлово-комунального господарства Великомостівської міської ради» прийнята Рішенням сесії Великомостівської міської ради   від 24 лютого 2022 року № № 688 з подальшими змінами (Рішеннями  виконкому Великомостівської від 20.05.22р. №36 від, 04.10.22р. №127)

Бюджет програми на 2022 рік становив                       242,2тис. грн.

Придбано:

Насоси центр обіжний і глибинні                                      107,2тис.грн.

Відвал сніжний                                                                    48,0тис.грн.

Щітка дорожня                                                                    87,0 тис.грн.         

  1. Цивільний захист населення

   Реалії 2022 року, які постали перед нами дали зрозуміти наскільки важливими є питання цивільного захисту населення. Війна диктувала умови, в яких діяти потрібно було швидко та рішуче. З метою оповіщення населення про небезпеку в усіх старостинських округах громади та м. Великі Мости були облаштовані різні види оповіщення. З початку війни використовувався великий людський ресурс для обслуговування даних точок, але впродовж кількох місяців в громаді було встановлено автоматизовану систему, яка дозволила керувати усіма сиренами відразу завдяки тому, що вона інтегрована в єдину систему оповіщення області. Це дало змогу швидко і одночасно оповіщати усе населення про небезпеку.

Фото без описуПоряд з темою оповіщенням стоїть і тема укриттів: сховищ у закладах освіти та найпростіших укриттів для населення. Розпорядженням міського голови була створена комісія з перевірки захисних споруд цивільного захисту, яка обстежувала, готувала, шукала нові укриття та складала відповідні акти разом з представниками ДСНС. У багатьох захисних спорудах закладів освіти за кошти відділу освіти, культури та туризму Великомостівської міської ради було проведено поточні ремонти та облаштування споруд цивільного захисту на суму 736559,4грн., для приведення їх у готовність для безпечного та більш комфортного перебування там людей.

А також облаштовано нові укриття для Куличківської філії Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІст., Бутинського ОЗЗСО І-ІІІст., Купичвільського ЗДО та Великомостівської школи мистецтв на загальну суму 1578422грн.

Обстріли критичної інфраструктури та намагання залишити нас без світла, тепла і води привели до того, що по всій країні почали відкривати Пункти незламності – острівці безпеки, які відкривалися у разі довготривалої відсутності електропостачання. Ми не лишилися осторонь та створили Пункти незламності і у нашій громаді. Були обладнані генераторами та усе необхідне для функціонування та забезпечення даних пунктів.

Забезпечено роботу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На її засіданнях були розглянуті важливі питання забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану.

  1. Волонтерство і гуманітарна допомога

   З перших днів війни в громаді розпочав роботу гуманітарний штаб у якому збирали, сортували, розподіляли допомогу для наших військових. Працівники міської ради самі ставали волонтерами.

   Спочатку це були в основному продукти харчування, засоби гігієни, теплі речі, ліки, які приносили в штаб місцеві мешканці, за що вам усім величезна подяка, бо ви стали першою опорою для наших Захисників. Згодом ми налагодили співпрацю з польськими партнерами, які вже в більших об’ємах доставляли гуманітарну допомогу та товари першої необхідності для наших військових. Уся кількість гуманітарної допомоги, яка попрямувала від нашої громади до військових та людей в постраждалих від війни районах вимірюється десятками тон.

   Коли у громаду почали прибувати перші люди, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи, ми максимально сприяли їх розселенню у всіх населених пунктах нашої громади, надавали гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, засобів гігієни, одягу, взуття, дитячого харчування та підгузників, дитячих ліжок, колясок, автокрісла та інші речі для дітей.  

   У місті Великі Мости і в усіх старостатах громади і досі плетуть сітки, в’яжуть шкарпетки, роблять тушонку, збирають консервації та овочі і передають нашим захисникам, а також збирають кошти і теж передають на потреби військових.Фото без опису

   Дуже активно допомагають нашим Захисникам заклади освіти нашої громади. Від самого початку і досі там: плетуться маскувальні сітки, робляться окопні свічки та розпалки, готується їжа та енергетичні батончики, діти малюють малюнки та інші дрібнички-обереги для наших військових.

   Щоб жителі громади та внутрішньо переміщені особи, які оселилися у Великомостівській громаді, міська рада налагодила співпрацю з багатьма фондами, організаціями і донорами. Людям надають допомогу у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни та інших речей першої необхідності.

   За весь період війни у нашій громаді було зареєстровано та проживало 1185 внутрішньо переміщених осіб, на даний момент на території громади проживає 194 внутрішньо переміщені особи.

   Міська рада за власні кошти зремонтувала прихисток для внутрішньо переміщених осіб у селі Пристань. Благодійні організації допомогли облаштувати його усім необхідним для комфортного проживання людей.

У старостинських округах теж активно усі працюють на нашу перемогу, допомагають усіма силами та можливостями.

За кошти зібрані жителями Двірцівського старостинського округу було придбано і відправлено для військових: 2 автомобілі, 2 тепловізори, розгрузки. Близько 2000 шт. мясних консервів, м’ясні вироби.

Спільними зусиллями з Двірцівським НВК виготовлено 20 маскувальних  сіток  та більше 1000 окопних свічок.

За допомогою мешканців Бутинського старостинського округу: пошито - 116 бронежилетів та 50 аптечок, сплетено 12 маскувальних сіток та 20 сіток - кікімор.

Проводився збір продуктів та різних речей (гігієна, нижня білизна, шкарпетки, тощо.)

На території Реклинецького старостинського округу за весь час було розміщено більше 100 вимушено переміщених осіб, для яких було залучено благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування, дитячого харчування, матраців, посильної білизни, ковдри, подушки, одяг, засоби гігієни.

Прийом громадян з різних питань вівся щодня, в тому числі в телефонному режимі, а також щосереди прийом громадян у с. Стремінь.

Крім того залучено спонсорську допомогу у вигляді комп'ютерної техніки для ЗДО Веселка с Реклинець та бібліотеки Реклинець. А також у вигляді робіт по профілювання доріг.

Також жителями сіл Реклинець та Стремінь неодноразово надавалась допомога для військових, а саме продукти харчування, в тому числі випічка, закрутки тощо, одяг, ковдри, медикаменти, маскувальні сітки.

За звітний період на території сіл Боянецького старостинського округу проведені наступні роботи: сплетено 8 маскувальних сіток для потреб ЗСУ, виготовлено понад 5 тис. м’ясних консервів; за зібрані кошти придбали 4 автомобілі, 3 тепловізори, термобілизну для наших захисників.

Волонтерами відправлено на передову продукти харчування, засоби гігієни, окопні свічки, термоси, енергетики та медикаменти.

За допомогою мешканців Купичвільського старостинського округу: сплетено 14 маскувальних сіток, передано майже 200 кг. меду, зробили 1000 тушонок, проводили збір продуктів, речей, засобів гігієни, збирали кошти на тепловізори.

Не зважаючи на війну, у Великомостівській громаді народжуються діти – і цим багато сказано. Хоч багато жінок і дітей виїхало у більш безпечні місця, за 2022 рік у громаді народилося 55 діток. Життя продовжується і так має бути! Ми все поборемо і все відбудуємо!

Хочеться побажати всім, щоб у 2023 році здійснилась найзаповітніша мрія – одна на всіх українців – Перемога!

Бажаю, щоб всі ви, ваші рідні й близькі були живі і здорові, щоб мали змогу вільно займатися тим, що приносить задоволення, досягали нових вершин і самореалізовувалися, робили власною працею внесок на благо громади і всієї України.

Переможного року всім нам і миру!



ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА 2022 РІК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень