Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: Реєстрація об’єктів оподаткування – головний індикатор здійснення господарської діяльності

Дата: 13.06.2023 09:20
Кількість переглядів: 60

Фото без описуДнями головним державним інспектором Сокальської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Марією Кохан проведена роз’яснювальна робота новоствореним суб’єктам підприємницької діяльності щодо обов’язку реєстрації об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням або через які провадиться підприємницька діяльність.

З метою проведення податкового контролю відповідно до вимог п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку). 

Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомити про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування за формою N 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».  

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.  

Повідомлення за формою №20-ОПП подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п.8.4 Порядку обліку платників податків і зборів і з змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 22.04.2014 року №462).

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, в тому числі  стану об'єкта оподаткування,  платник податків повинен подати Повідомлення за формою  N20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Надання Повідомлення за формою 20-ОПП є одним із ключових індикаторів реальної господарської діяльності платника податків. 

Повідомлення за формою 20- ОПП можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та про «Електронні довірчі послуги» через «Електронний кабінет платника податків».     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень