Пошук

Програма розвитку електронного урядування Великомостівської міської ради на 2023 рік

Дата: 28.03.2023 11:23
Кількість переглядів: 221

Фото без описуПРОГРАМА

розвитку електронного урядування Великомостівської міської ради на 2023 рік

 

1. Правова база

Дана програма розроблена на основі Конституції України, законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та «Про статус депутатів місцевих рад».

 

2. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямовано Програму

Інформатизація - сукупність взаємопов'язаних організаційних, правових, політичних, соціально-економічних, науково-технічних, виробничих процесів, що спрямовані на створення умов для задоволення інформаційних потреб громадян та суспільства. Впровадження інформаційних технологій здійснюється шляхом створення, розвитку і використання інформаційних систем, мереж, ресурсів та інформаційних технологій, які побудовані на основі застосування сучасної обчислювальної та комунікаційної техніки.

Електронне урядування (далі – е-урядування) – це форма організації управління за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі Інтернет, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з громадянами, юридичними особами, неурядовими організаціями.

Технології е-урядування уже давно використовуються і успішно функціонують у багатьох країнах світу. Нові технології здатні зміцнити демократію, даючи широкі можливості для забезпечення прозорості та більш відповідальних стосунків між владою та громадою. Влада повинна використовувати новітні інформаційні технології, для того, щоб наділяти громадян реальними можливостями критично вивчати діяльність влади і впливати на її рішення і дії.

Для успішної реалізації поставлених завдань перед місцевими органами влади у сфері е-урядування необхідно постійно розробляти та впроваджувати зручні та доступні громаді міста електронні сервіси, які в свою чергу підтримуються сучасними операційними системами та програмним забезпечення, потужним серверним та мережевим обладнання, комп’ютерами та периферійними пристроями.

Досягнуті напрацювання дають змогу шляхом реалізації цієї Програми формувати та вдосконалювати єдину міську концепцію розвитку е-урядування і систему електронного документообігу.

3. Мета Програми

Метою Програми є виконання ряду заходів, спрямованих на створення умов для досягнення європейських стандартів відкритості та прозорості діяльності міської ради, її виконавчих органів, комунальних підприємств та установ.

Впровадження електронного урядування передбачає створення якісно нових форм організації діяльності міської ради, її взаємодії з громадянами та суб’єктами господарювання через запровадження прозорості роботи міської ради, використання інформаційно-комунікаційних технологій та створення можливостей для посилення впливу громадськості на прийняття рішень органами місцевої влади.

Основними завданнями Програми є:

-   впровадження системи поіменного електронного голосування

- технічне забезпечення ведення пленарних засідань міської ради;

-  зменшення затрат та часу на проведення кожного засідання;

-  виключення  помилок при підрахунку голосів;

-  вчасне розміщення результатів поіменного голосування  на веб-сайті;

- надання слова депутатам та запрошеним та ведення часу їх виступу;

- проведення, обчислення та виведення результатів голосування;

- поширення системи електронного документообігу;

- забезпечення надійної матеріальної комунікаційно-комп’ютерної бази всіх складових е-урядування та вжиття заходів для безперебійного їх функціонування;

- поліпшення внутрішньої роботи працівників міської ради та підпорядкованих підприємств і установ через модернізацію технічного оснащення та створення умов для використання технологій для внутрішньої роботи (безперебійна робота мережі Інтернет на всіх робочих місцях, мережеві програмні комплекси тощо).

Пріоритетними напрямками розвитку електронного урядування є:

  • запровадження нових інформаційно-комунікаційних систем;
  • розвиток існуючих електронних сервісів;
  • запровадження електронних сервісів в напрямку фінансів, містобудування, землеустрою, інвестицій, туризму, освіти, культури.

4. Фінансування Програми

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету виходячи з реальних фінансових можливостей.

Прогнозовані обсяги фінансування передбачені Програмою, наведено в додатках 1 та 2.

Додатково можливе залучення у встановленому чинним законодавством України порядку інших коштів, у тому числі грантів тощо.

5. Очікувані результати виконання Програми

  Очікуваними результатами виконання Програми є:

- впровадження системи електронного документообігу в старостинських округах, що дозволить скоротити витрати часу на створення, обробку та виконання документів, а також скоротити матеріальні витрати;

- якісне обслуговування громадян;

- надання доступу до інформації людям з особливими потребами;

- підвищення прозорості та відповідальності міської влади;

- удосконалення функціонування системи поіменного голосування міської ради і забезпечення безперебійної трансляції її пленарних засідань та інших засідань в рамках діяльності територіальної громади;

- впровадження електронного сервісу містобудівного кадастру та технічне забезпечення його роботи.

6. Координація та контроль за виконанням Програми

Координація і контроль за виконанням Програми покладається на виконавчий апарат Великомостівської міської ради.

 

Міський голова                                                                            Ярослав РОЙКО



Рішення сесії №894 від 22.03.2023р. Про затвердження Програми розвитку електронного урядування Великомостівської міської ради на 2023 рік

Рішення сесії №917 від 02.05.2023р. Про внесення змін в Програму розвитку електронного урядування Великомостівської міської ради на 2023 рік

Рішення сесії №1056 від 15.08.2023р. Про внесення змін в Програму розвитку електронного урядування Великомостівської міської ради на 2023 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень