Пошук

Фахівці Сокальської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області на тренінгах інформують та консультують платників податків щодо застосування податкового законодавства

Дата: 23.10.2023 11:39
Кількість переглядів: 56

Фото без описуНа тренінгах, які проводяться в Сокальській ДПІ платники податків отримують необхідні знання та практичну допомогу з питання користування Електронним кабінетом, подання звітності через Електронний кабінет, реєстрації та роботи з програмним РРО, подання заяв за формами №5ДР, №1ДР. Окрім того, фахівець надала методологічну і практичну допомогу з питань подачі через Електронний кабінет платника податків форм 20-ОПП, 1-ПРРО та 5-ПРРО.

Також під час тренінгів платники і громадяни дізнаються більше про новації податкового законодавства, свої права та обов’язки, та як захистити себе від штрафних санкцій.

На сьогодні актуальними є тренінги спрямовані на роз’яснення норм Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ, який вносить зміни до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період воєнного стану. Податківці активно роз’яснюють такі важливі питання як застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, застосування штрафних санкцій, та відновлення перевірок.

Податківці нагадують, що суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО з 2022 року при здійсненні готівкових розрахунків. Для здійснення реєстрації розрахункових операцій податкова пропонує безкоштовне  програмне забезпечення, що дозволяє працювати платникам в правовому полі.

Також податківці інформують платникам про важливість реквізитів у фіскальному чеку та наслідки за їх не відображення, розмір штрафних санкцій на невидачу фіскальних чеків чи здійснення торгівлі без РРО.     

Фахівці податкової нагадують що Мінфін наказом від 22.03.2023 №148 затвердив новий Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. 

Проводиться інформування платників про мобільний застосунок «Моя податкова», Комунікаційну податкову платформу, сервіс InfoTAX.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень