Пошук

У Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області платники податків одержують методичну та практичну допомогу щодо застосування норм податкового законодавства, в т.ч. щодо застосування РРО/ПРРО

Дата: 13.11.2023 10:59
Кількість переглядів: 63

Фото без описуНещодавно в ЦОП Сокальської ДПІ відбулася чергова зустріч податківців з платниками податків.

Зокрема, працівники ЦОП розповіли про основні зміни, запроваджені  Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року №3219-IX, який набув чинності з 1 серпня 2023 року. Окремо зупинились на змінах щодо застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО.

Пояснили, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Крім того, податківці зазначають платникам, які відвідують інспекцію, про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», InfoTAX, про обов’язок використання легальної найманої праці, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок нарахування МПЗ, електронний сервіс .

Платникам порадили приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети і він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

На всі запитання були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень