Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області: «гаряча лінія»: актуальні питання - відповіді

Дата: 16.11.2023 12:01
Кількість переглядів: 65

Фото без описуУ Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». Найбільше додзвонювачі цікавились порядком застосування касових апаратів, реєстрацією, особливостями та перевагами використання програмних РРО (ПРРО), одержанням реєстраційного номера облікової картки платника податків, в тому числі у разі зміни окремих реєстраційних даних фізичних осіб, порядком подання звітності у разі припинення підприємницької діяльності.

Також, платники податків цікавились яка передбачена відповідальність за не проведення належних готівкових розрахунків та не видачу чеків (Закон України від 30.06.2023 № 3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану"). 

З платниками спілкувалась старший державний інспектор Сокальської ДПІ Надія Бельмега.

Пропонуємо ознайомитись з окремими питаннями/відповідями, які прозвучали під час проведення сеансу:

Яке обладнання може використовуватися при застосуванні ПРРО?

Програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

 

Який термін дії ПРРО?

ПРРО має необмежений термін дії і діє до дати скасування його реєстрації. Скасування реєстрації ПРРО відбувається через подання заяви за формою № 1-ПРРО з позначкою «Скасування реєстрації», або на підставі «Повідомлення» за формою № 2-ПРРО з позначками «несправність», або «крадіжка пристрою чи компрометація ключа».

Чи потрібно вести КОРО при використанні ПРРО?

Використання книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО) передбачено лише для класичних РРО, на період відсутності електроенергії або виходу касового апарату з ладу. У випадку використання ПРРО, на період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС, проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн. На період виходу з ладу програмного РРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей. Тому КОРО не використовується для ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень