Пошук

У Сокальській ДПІ проведено зустріч - практикум з питання реєстрації ПРРО

Дата: 28.11.2023 16:35
Кількість переглядів: 54

Фото без описуУ ЦОП Сокальської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проведено зустріч - практикум з питання реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Податківцями було надано обгрунтовані відповіді на питання щодо реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Так суб’єкти господарювання,які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків,жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі,громадського харчування та послуг, а також операцій з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані та переведені у фіскальний режим роботи РРО або ПРРО зі створеним у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів.

При здійсненні розрахунків у безготівковій формі через установи банку РРО або ПРРО не застосовуються.

Присутні одержали методологічну і практичну допомогу при реєстрації ПРРО, зокрема, при поданні Повідомлення про об’єкти оподаткування (форма 20-ОПП), Заяви про реєстрацію ПРРО (форма 1-ПРРО), Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО (форма 5-ПРРО.

Також, присутнім нагадали, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 1 жовтня 2023 року відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

З 1 жовтня 2023 року за порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» до всіх категорій платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі,громадського харчування та послуг (крім тих,які здійснюють діяльність на тимчасово окупованих територіях або на територіях бойових дій) застосовується відповідальність.

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити також на телефон.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень