Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: зустріч з платниками податків у ЦОП

Дата: 08.12.2023 15:21
Кількість переглядів: 34

Фото без описуУ ЦОП Сокальської ДПІ проведено чергову зустріч з фізичними особами-підприємцями та громадянами з актуальних питань податкового законодавства. Зокрема, щодо декларування доходів, в тому числі, від надання в оренду майна, щодо права на податкову знижку, реєстрації та використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» та інших питань.

Присутнім наголошено, що під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 грудня 2023 року платники мають використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».  Платники під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску повинні дотримуватися правил заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції.

Платникам розповіли, також, про порядок визначення мінімального податкового зобов’язання, застосування РРО/ПРРО, порядок отримання  електронного цифрового підпису, переваги «Електронного кабінету».

Громадяни, цікавились як можна скористатись правом на податкову знижку. Присутнім було наголошено, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року включно.

 

Також на зустрічах платникам запропоновано приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети і він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

 

На усі поставлені питання надаються кваліфіковані відповіді відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень