Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: практична допомога платникам у використанні електронних сервісів

Дата: 22.12.2023 11:12
Кількість переглядів: 63

Фото без описуУ Центрі обслуговування платників Сокальської ДПІ відбувся черговий семінар-тренінг за участі головного державного інспектора ДПІ Марії Кохан з актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу платникам роз’яснено переваги подання податкової та фінансової звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету. Фахівець ДПІ покроково на конкретному прикладі показала як заповнити та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку.  

Фізичним особам-підприємцям продемонстрували процес реєстрації безоплатного ПРРО від ДПС через Електронний кабінет. Повідомили, що завантажити та встановити безоплатне програмне забезпечення ПРРО можна з вебпортала ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Марія Кохан нагадала присутнім, що за допомогою Електронного кабінету можна звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та інше.

Крім того, платникам рекомендовано використовувати новий мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. 

Також нагадала про нові правила заповнення платіжних документів для сплати податків, зборів та платежів до бюджету.

Наприкінці заходу, кожен платник отримав вичерпні відповіді на запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень