Пошук

Звіт секретаря Великомостівської міської ради Гриціва Віталія Романовича про роботу в 2022-2023 роках

Дата: 02.01.2024 09:30
Кількість переглядів: 148

Фото без описуНа виборах 25 жовтня 2020 року мене було обрано до складу Великомостівської міської ради восьмого скликання. На третій сесії Великомостівської міської ради, за пропозицією міського голови більшістю голосів мене було обрано на посаду секретаря Великомостівської міської ради.

Діяльність секретаря міської ради регламентується частиною 2 статті 42, статтею 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Великомостівської міської ради VIII скликання.

Головне завдання секретаря - організація діяльності міської ради, організація підготовки сесій міської ради, її постійних та тимчасових комісій.

Після проведення місцевих виборів у 2020 році свою роботу розпочала Великомостівська міська рада  VIII скликання в складі 26 депутатів.

Перше засідання Великомостівської міської ради відбулося 03 грудня 2020 року. В період з 03 грудня 2020 року по 30 листопада 2023 року відбулося 39 засідань сесій, які складаються із 26 чергових та 13 позачергових сесій. З двадцяти шести чергових сесій було п’ять із двома засіданнями та одна з трьома засіданнями. Загалом на сесіях прийнято 1167 рішень ради (порівнюючи аналогічний період 2017 – 2020 років – 1257 рішення), з яких 530 – земельні рішення.

Апаратом ради протягом вказаного періоду виготовлено більше чотирьох тисяч витягів з рішень (земельних та інших), які особисто візуються секретарем ради. Опрацьовано та надано відповіді на 87 звернень.

Особисто секретарем ради підготовлено 187 проектів рішень міської ради.

Організовано роботу щодо подання проєктів рішень, авторами яких є працівники міської ради та депутати міської ради в апарат ради. Після чого всі проєкти рішень реєструються секретарем ради, який в свою чергу визначає перелік постійних депутатських комісії, які мають попередньо розглянути дані проєкти рішень. Після отримання позитивних висновків відповідних комісій, даний проєкт рішення виноситься на розгляд сесії.

Прийняв участь в засіданнях постійних депутатських комісій:

- з питань освіти, культури, туризму, спорту, духовного розвитку, охорони здоров’я, молодіжної політики та соціального захисту – 9 разів; 

- з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергозбереження, транспорту, благоустрою та цивільного захисту, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту – 11 разів;

- з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища – 6 разів;

- з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва – 37 разів.

Великомостівська міська рада є одною із найкращих рад в питанні дотримання законодавства «Про доступ до публічної інформації» в процесі підготовки, організації та проведення сесій ради серед усіх громад області. На офіційному сайті Великомостівської міської ради усі проєкти рішень, рішення сесій, голосування та протоколи засідань сесій оприлюднюються в повному обсязі та чітко в терміни, передбачені законодавством.

Налагоджений процес своєчасного оприлюднення проектів рішень, процес погоджень даних проектів до моменту винесення на розгляд сесії. Всі проекти рішень, звернення, які завізовані або скеровані на розгляд комісій надсилаються на адреси електронних скриньок депутатів, що дає змогу членам комісій краще підготуватися до засідань. В день оприлюднення розпорядження міського голови про скликання сесії та не пізніше, як за 10 днів до її проведення всі проекти рішень, які пропонуються до розгляду надсилаються до відома депутатам. Крім того за тиждень до засідання сесії вже сформовані по порядку матеріали сесії надаються в електронному (за бажанням в паперовому) вигляді депутатам.

Не пізніше наступного дня після проведення сесії ради, оприлюднюються результати голосування. Протягом п’яти робочих днів, з дня проведення сесії,  здійснюється оприлюднення рішень та протоколу сесії, які в подальшому  надсилаються для ознайомлення депутатам.

Добре налагоджена робота з громадянами. Починаючи з шостого дня від проведення засідання сесії, громадяни можуть отримати на руки витяги з рішень, що стосуються їх прав.

В процесі діяльності впроваджено ведення електронних журналів:

  • реєстрації проектів рішень
  • реєстрації рішень сесії
  • відвідування сесій депутатами.

Мною, секретарем ради постійно надається консультаційна допомога депутатам ради щодо подання та заповнення декларацій про майно та доходи.

Проаналізувавши стан відвідування засідань сесій та участі в їх роботі депутатів протягом 2020 – 2023 років, слід зазначити, що в середньому на кожній сесії були присутні 17 депутатів з 27 (враховуючи міського голову), що становить 64,3%.

Хочу відзначити п’ятьох депутатів, в яких процент відвідування більше 85 %:

Юрій Кірик (93,48%), Галина Булик (89,13%), Ірина Пагутяк (88,24%), Орест Марків (89,13%), Василь Шийка (89,13).

Стосовно депутатів, які найбільше не відвідують засідання сесій міської ради є Михайло Уляк, який був тільки на чотирьох засіданнях з 46, що становить 8,7 %.

З моменту обрання поточного складу ради сім депутатів достроково припинили свої повноваження, а саме:

1. Гаврилюк Анна Володимирівна, за власним бажанням припинила повноваження 12.02.2021 року, від Львівської обласної організація ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «СВОБОДА».

2. Пенцак Юрій Володимирович, у зв’язку із призначенням на посаду першого заступника міського голови припинив повноваження з 12.02.2021 року, від Львівської обласної організації політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

3. Орищин Богдан Дмитрович, у зв’язку із призначенням на посаду заступника міського голови припинив повноваження з 12.02.2021 року, від Львівської обласної партійної організації «ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА».

4. Мармаш Роман Михайлович, у зв’язку із призначенням на посаду заступника міського голови припинив повноваження з 27.05.2021 року, від Львівської територіальної організації політична партія «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

5. Іващенко Віктор Євгенович, припинив повноваження 24.05.2022 року, від Львівської територіальної організації політична партія «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

5. Рехліцький Володимир Володимирович, за власним бажанням припинив повноваження з 02.05.2023 року, від Львівської обласної партійної організації «ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА».

6. Минів Марія Василівна, за власним бажанням припинила повноваження 06.06.2023 року, від Львівської обласної організація ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «СВОБОДА».

Наступним по списку депутатом ради стали:

  1. Білецька Ірина Василівна, з 26.02.2021 року, від Львівської обласної організації політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ».
  2. Бусько Віталій Богданович, з 26.02.2021 року, від Львівської обласної організація ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «СВОБОДА».
  3. Іващенко Віктор Євгенович, з 24.06.2021 року, від від Львівської територіальної організації політична партія «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ».
  4. Когут Адрій Іванович, з 06.06.2023 року, від Львівської обласної партійної організації «ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА».
  5. Занько Роман Іванович, з 06.07.2023 року, від Львівської обласної організація ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «СВОБОДА».

У зв’язку із широкомасштабною агресію російської федерації, до лав ЗСУ мобілізовано наступних депутатів:

Андрія Квартирука, Олександра Литвина, Віталія Буська, Василя Малка.

Актуальним є висвітлення на офіційному сайті ради інформації про роботу постійних депутатських комісій та депутатів ради. Постійно публікуються оголошення про засідання сесій та засідання депутатських комісій, а також протоколи засідань комісій. У відповідних розділах сайту розміщена актуальна інформація про депутатів, а також назви та склад постійних депутатських комісій.

Для покращення роботи ради, відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», міською радою було прийнято рішення і придбано систему електронного голосування «ГОЛОС» та планшети до даної системи. Дана система з жовтня місяця поточного року використовується на засіданні сесій, комісій та виконавчого комітету. В систему регулярно та вчасно завантажуються проєкти рішень, які під час роботи сесії чи виконкому можна переглянути в електронному вигляді, що є дуже зручно та економно в плані використання паперу, який раніше використовувався для роздруку порядків денних та проєктів рішень. Налагоджено фото та відео зйомку засідань сесій міської ради.

Ускладнює роботу сесій та депутатських комісій відсутність сесійної зали при міській раді.

З метою покращення роботи ради пропонується регулярно проводити погоджувальні ради, збори депутатів. Відповідно до встановлених повноважень необхідно продовжувати співпрацю між постійними депутатськими комісіями ради та виконавчими органами ради, забезпечити методологічну та організаційну підготовку їх роботи. На сайті ради здійснювати оприлюднення в окремому розділі інформації про діяльність комісій та депутатів ради (оприлюднювати за 3-7 днів до проведення інформацію про час, місце та перелік питань, оприлюднювати протоколи засідань протягом 3 днів). Пропонується посилити контроль за виконанням доручень комісій ради та рішень сесій, передбачити фінансування заходів щодо підвищення кваліфікації та навчань депутатів ради, наприклад відряджаючи на семінари, до яких залучати працівників ради та  представників профільних депутатських комісій. Необхідно вирішити питання організації особистих прийомів громадян депутатами ради, для чого потрібно забезпечити відповідним приміщенням, оргтехнікою.

Секретар Великомостівської міської ради входить до складу виконавчого комітету Великомостівської міської ради. З 13-ти засідань виконкому був присутній на 12-ти.

 Секретар міської ради входить до складу двох постійних комісій виконавчого комітету. Також очолював в 2022 році гуманітарний штаб при Великомостівській міській раді та Добровольче формування Великомостівської територіальної громади.

Секретар міської ради завжди відкритий для діалогу, з увагою готовий враховувати всі пропозиції як депутатів, так і мешканців Великомостівської територіальної громади.

 

З повагою,

Секретар Великомостівської міської ради                              Віталій ГРИЦІВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень