Пошук

У Сокальській ДПІ відбувся черговий тренінг для платників податків щодо реєстрації ПРРО та використання електронних сервісів ДПС

Дата: 03.01.2024 13:48
Кількість переглядів: 39

Фото без описуГоловний державний інспектор Марія Кохан провела тренінг для платників податків щодо реєстрації ПРРО та використання електронних сервісів ДПС. Повідомила, що реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua)  або засобами телекомунікацій.  Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП.

Марія Кохан пояснила, що для реєстрації ПРРО необхідно подати:

1. Повідомлення про об’єкти оподаткування чи об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (код форми F/J1312005) (Інформація про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО);

2. Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (код форми F/J 1316605) (Фіскальним сервером ДПС здійснюється автоматизована обробка Заяви, за результатами якої реєструється ПРРО та йому присвоюється фіскальний номер);

3. Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/ удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (код форми F/J 1391802) (Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються таким ПРРО).

 Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Платникам були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства та рекомендовано, також, застосовувати новий сервіс від ДПС - мобільний застосунок «Моя податкова». 

Платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання та практичну допомогу при використанні Електронного кабінету та інших сервісів ДПС.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень