Пошук

Програма розвитку масових видів спорту територіальної громади Великомостівської міської ради на 2024 рік

Дата: 24.01.2024 11:07
Кількість переглядів: 35

Фото без описуВелике значення в фізичному та соціальному розвитку підростаючого покоління молодих людей завжди відігравали заняття масовими видами спорту. Заняття командними видами спорту підвищує здатність людей адаптуватись до оточення, сприяє якісному налагодженню відносин в команді та подальшому підвищенню соціальної активності і відповідальності громадян.

В даний час занепокоєння викликає погіршення здоров'я дітей та підлітків громади. Як і раніше, значна кількість з-поміж них має суттєві відхилення у фізичному розвитку та стані здоров'я. Різко прогресують у підростаючого покоління хронічні ревматичні хвороби серця, гіпертонія, неврози, артрити, сколіози, ожиріння тощо.

Протягом останніх років в місті відбулись певні позитивні зміни у сфері фізичної культури і спорту. Закріплено позитивні тенденції з окремих напрямів фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової діяльності. Зокрема, налагоджена ефективна система проведення спортивно-масових заходів.

Отже, на сьогодні є необхідним продовжити виконання програми розвитку масових видів спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, яка б забезпечила ефективне функціонування видів спорту.

Мета Програми

  Мета Програми полягає у забезпеченні умов для розвитку фізичної культури і спорту,  зокрема   удосконалення   відповідного організаційного та нормативно-правового механізму.

 Основні завдання Програми

 - проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання, роботи і у місцях масового відпочинку громадян

  - забезпечення розвитку найбільш масових видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького спорту.

  - участь місцевих команд у різного рівня спортивних змаганнях та чемпіонатах.

  - виховання у населення відповідних мотиваційних та поведінкових характеристик активної соціальної орієнтації на здоровий спосіб життя  за допомогою змагань, конкурсів, показових виступів, фестивалів, спортивних свят та інших заходів за місцем проживання і в місцях масового відпочинку населення.

Заходи з реалізації Програми

1.  Оплата членських внесків для проведення чемпіонату області і району.

2. Запровадити систему здатну забезпечити залученню широких верств населення до занять футболу: серед дітей і підлітків, серед команд осередків та клубів футболу з метою участі у обласних і районних змаганнях.

3. Фінансова підтримка футбольного клубу ФСК «Рата», футбольного клубу ФСК «Пристань»,  футбольного клубу ФСК «Боянець» спортивно-оздоровчий клуб «Гепард»  щодо підготовки (проведення навчально–тренувальних занять, зборів спортсменів і спортивних команд) та їх участь  в змаганнях різних рівнів.

4. Придбання  спортивного інвентарю і спортивної атрибутики.Фінансове забезпечення

     Фінансування Програми  здійснюється  за  рахунок коштів,  які щороку передбачаються у міському бюджеті для виконання програм і заходів з  розвитку  фізичної  культури  і спорту,  а також інших джерел незаборонених чинним законодавством в сумі 120000 грн.

Порядок використання коштів

  Відділ фінансів та бухгалтерського обліку Великомостівської міської ради перераховує кошти виконавцю програми (відповідно до поданої одержувачем заявки-розрахунку на видатки, передбачені програмою).

      Виконавці програми несуть відповідальність за правильність оформлення розрахункових документів, їх достовірність та цільове використання коштів.

Контроль за виконання Програми

Контроль за виконання програми здійснюють:

- міський голова

- Постійна комісія з питань  освіти, культури, туризму, спорту, духовного розвитку, охорони здоров’я та соціального захисту.

Секретар міської ради                                                           Віталій ГРИЦІВ



Рішення сесії № 1203 від 22.12.2023р. Про затвердження Програми розвитку масових видів спорту територіальної громади  Великомостівської міської ради на 2024 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень