Пошук

У Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проведено зустріч - тренінг із платниками податків

Дата: 12.02.2024 09:52
Кількість переглядів: 50

Фото без описуУ ЦОП Сокальської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області щоденно проводяться зустрічі – тренінги з платниками податків.

Під час однієї з таких зустрічей старший державний інспектор Сокальської ДПІ Надія Бельмега розповіла платникам податків про електронні сервіси Державної податкової служби та подання звітності через Електронний кабінет платника податків.

Податківець акцентувала увагу громадян на можливостях електронних сервісів ДПС, як подати звітність в електронному вигляді, в тому числі декларації про майновий стан та доходи з метою реалізації права на отримання податкової знижки. Під час заходу платники отримали як теоретичні знання, так і практичний досвід щодо заповнення звітності в електронному вигляді. 

Відвідувач виявив бажання подати декларацію в електронному вигляді. Надія Бельмега надала практичну допомогу у заповненні декларації. Проінформувала платника податків про терміни сплати податку на доходи фізичних осіб за результатами річного декларування та військового збору, про реквізити рахунків для сплати податків до бюджету.

Інспектор проінформувала платників податків, що подати декларацію про майновий стан і доходи з копіями підтверджуючих документів можна віддалено через Електронний кабінет на сайті http://cabinet.tax.gov.ua або через мобільний застосунок «Моя податкова».

Надія Бельмега розповіла про сервіс «Моя податкова», зупинилась детальніше на окремих розділах:

- «Мої дані» - можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР),  стан розрахунків з бюджетом;  

- «Послуги» - направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка);  

- «Повідомлення» - доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу.     

Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID тощо. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень