Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: Задекларуйте доходи отримані від надання репетиторських послуг

Дата: 12.02.2024 09:55
Кількість переглядів: 41

Фото без описуДекларуйте доходи та сплачуйте податки для підняття та розвитку економіки нашої держави.

Нагадуємо про обов’язок сплати податків на доходи, отриманих від окремих видів професійної діяльності.

Сьогодні звернемо вашу увагу на особливості оподаткування доходів репетиторів.

Репетиторські послуги – це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо на платній основі.

Вчителям, викладачам та особам, які надають репетиторські послуги, повинні враховувати, що отриманий ними дохід підлягає обов’язковому декларуванню.

Якщо викладач-репетитор не зареєстрований фізичною особою - підприємцем, але постійно надає репетиторські послуги фізичним особам та отримує дохід, то він зобов’язаний включити суму такого доходу до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст.168 Кодексу).

Таким чином громадяни, які отримували упродовж 2023 року такі неоподатковані доходи, у обов’язковому порядку мають подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Після чого сплатити до бюджету нарахований податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір у розмірі 1,5%.

Нагадаємо, що декларацію про майновий стан та доходи можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або відправити до податкової засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Термін подання декларації про майновий стан та доходи за 2023 рік – до 30 квітня 2024 року, термін сплати податкового зобов’язання – до 1 серпня 2024 року.

Сплата громадянами податків, визначених законом, це кращий внесок у велику перемогу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень