Пошук

Звіт про роботу старости сіл Реклениць та Стремінь Білань Наталії за 2022-2023 роки

Дата: 27.02.2024 11:15
Кількість переглядів: 89

Фото без описуЗа 2022 рік по селах Реклинець, Стремінь  Великомостівської міської ради мною, як старостою сіл  проведено  наступну  роботу:

   Відповідно до покладених на мене обов’язків:

  • беру участь в пленарних засіданнях сесії міської ради, де виступаю за потреби.
  • Беру участь в засіданнях виконавчого комітету міської ради
  • сприяю жителям сіл Реклинець та Стремінь у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, а також у поданні відповідних  документів  до  зазначених  органів
  • подаю  пропозиції  до проекту місцевого бюджету
  • Постійно здійснюється сприяння жителям сіл у підготовці документів, що подаються до Великомостівської міської ради її виконавчих органів, а саме приймаються заяви від громадян, які адресовані на сесію чи виконком Великомостівської міської ради, інші заяви реєстрація яких не ведеться.

           Дані заяви передаються до міської ради.

  • Організовується видача жителям сіл Реклинець та Стремінь рішень виконкому  Великомостівської  міської ради, при необхідності організовується видача рішень сесії  Великомостівської міської ради.
  • В робочі дні, з 08:30 год. до 17:00 год., веду прийом громадян, як особисто, в приміщенні старостинського округу, так і в телефонному режимі  чи, за потреби,  за  місцем проживання громадян.

Слід зазначити, що жителі сіл Реклинець та Стремінь, досить асто звертаються за консультаціями в  позаробочий час та у вихідні дні. 

Найчастіше жителі сіл Реклинець та Стремінь звертаються з питаннями щодо:

- оформлення спадкових прав

- оформлення субсидій

- отримання компенсацій на тверде паливо

- щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання

- приватизації земельних ділянок

- з питань отримання документів (паспорт, свідоцтв про народження, свідоцтв про смерть, правовстановлювальних документів на нерухоме майно тощо)

- з питань отримання дублікатів втрачених документів

- з питань здачі земельних паїв в оренду

- з питань продажу землі

- щодо отримання нотаріальних послуг (довіреності, заповіти, засвідчення  справжності  підпису  тощо)

- щодо оформлення допомоги при народженні дитини

- щодо отримання допомоги, як малозабезпечена сім’я

- щодо оформлення виплат одиноким матерям

- інше

     Надаються, за необхідності, консультації та допомога з інших питань

Усім громадянам, які звертаються надаю всю необхідну, вичерпну інформацію та роз’яснення з приводу порушених ними питань.

     Здійснюю виїзд в с. Стремінь для прийому громадян, як правило щосереди.

          В межах наданих мені повноважень для жителів сіл Реклинець, Стремінь за 2022 видано 760 довідок різного характеру (в тому числі довідки-характеристики, виписки  з погосподарської книги, акти різного характеру: акти обстеження, акти підтвердження факту здійснення догляду, акти  фактичного проживання  тощо).

          Відповідно до покладених на мене обов’язків вчиняю нотаріальні дії.  

Зокрема, за 2022 рік вчинено 32 нотаріальні дії (зокрема це посвідчення довіреностей, заповітів,  засвідчення вірність підпису, засвідчення вірності копії з оригіналу документа).

Всі посвідчені заповіти невідкладно скеровані на реєстрацію у Спадковому реєстрі до Львівської регіональної філії Державного підприємства «Національні інформаційні системи».

За звітний період опрацьовано 15 вхідних документів, напрацьовано та відправлено 71 вихідних документів.

Для Великомостівської міської ради постійно готується/оновлюється статистична інформація, зокрема, але не виключно:

- про осіб, які досягли 18-річного віку,

 - про чисельність учасників бойових дій, які зареєстровані та проживають чи проживають без реєстрації на території сіл Реклинець та Стремінь,     

- інформація про дітей учасників АТО,

 - чи інша запитувана інформація.

Також, відповідно до покладених на мене обов’язків, мною проводиться оповіщення призовників та військовозобов’язаних  про  необхідність  явки  до  військового  комісаріату. У випадку  їх відсутності  за  місцем реєстрації, при необхідності, складаються  відповідні  акти,  доповідні   чи  інші  документи.

Здійснюю обов’язки по реєстраціїзнятті з реєстрації місця проживання. Відповідно працюю в програмі Реєстр територіальної громади. Вказані обов’язки виконуються в повному обсязі. За звітний період розглянуто та опрацьовано 19 документів щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання (в тому числі повідомлення про зняття з реєстрації місця проживання; заяви про реєстрацію місця проживання з одночасним зняттям; заяви про реєстрацію місця проживання; заяви про зняття з реєстрації місця  проживання).

Крім того, постійно проводиться актуалізація даних про зареєстрованих громадян, за зверненнями громадян видаються їм Витяги про місце реєстрації (орієнтовно опрацьовано та видано близько 500 витягів про місце реєстрації), опрацьовую електронні повідомлення ДМС, інших громад, видаю витяги про склад зареєстрованих осіб.

Відповідно до покладених на мене обов’язків здійснюю роботу в програмах: Соціальна громада, Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС).

За результатами роботи в згаданих програмах від жителів приймаються та передаються в електронному варіанті документи для отримання:  

- субсидій   

- пільг  

- допомог малозабезпеченим сім’ям   

- допомога при народженні дитини  

- допомога багатодітним сім’ям  

- допомога у зв’язку з вагітністю та пологами 

- допомога одиноким матер’ям 

- довідки ВПО. 

- допомоги ВПО 

- допомога особам, які доглядають за хворою дитиною 

- допомога дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства

- допомога особам з інвалідністю які не мають права на пенсію

- допомога по догляду за інвалідами І-ІІ внаслідок психічного розладу

- догляд на непрофесійній основі  

- заява  щодо зміни обставин 

Проводжу консультування громадян з питань соціального захисту.

Розпорядженням міського голови мене уповноважено видавати довідки  з книг обліку трудового стажу та книг обліку розрахунків по оплаті праці колгоспу «Світанок», колгоспу «Ленінський шлях», колгоспу ім. Лесі Українки, ССП ім. Лесі Українки, ТзОВ «Реклинець». За звітний період опрацьовано 6 звернень  про  видачу  довідок  за  результатами чого видано 19 довідок.

Організовую виконання доручень та рішень Великомостівської міської ради на території підпорядкованих мені сіл.

Ведуться погосподарські книги, інформація в яких постійно поновлюється та наповнюється.

Важке випробування ми отримали в 2022 році – війна.

Багато хлопців з наших сіл без вагань з перших днів стали на захист нашої України. Ми проводили неодноразово збірки для підтримки Захисників. Я вдячна жителям старостату за те, що у час війни вони не втратили людяність і доброту, за те, що вони завжди відкликалися на всі збори для наших Захисників, приносили одяг, засоби гігієни, ліки, харчі, готували смаколики тощо.

Дякую нашим Захисникам за їх подвиг, відвагу, працю, за те що ми маємо можливість жити…

Наші села зустрічали та приймали в себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Жителі сіл Реклинець та Стремінь прийняли в себе більше 110 ВПО. За час їхнього перебування на нашій території їм надавалась посильна допомога з боку жителів сіл (продукти, речі домашнього вжитку тощо), за що їм велика вдячність. А також для потреб ВПО було залучено допомогу від БФ «Контінентал Фармерз Груп» у вигляді продуктів харчування (консерви, овочі, крупи, олія), засобів гігієни, одягу та взуття як для дорослих так і для дітей, ковдр, подушок, постільної білизни, матраців. Для всіх ВПО, які в нас проживали видавались відповідні довідки та оформлялась допомога ВПО. Дані дії проводились через програму – Соціальна програма, слід звернути увагу, що такі довідки видавались вночі, оскільки під час робочого часу програма просто не працювала. Для того, щоб видати таку кількість довідок ВПО та подати документи на виплату ВПО потрібно було пропрацювати не одну ніч.

Протягом року проводились на території сіл толоки зокрема і по прибиранні цвинтарів. Мною забезпечується прибирання автобусних зупинок, косіння трави біля Народного дому тощо. Слід зазначити шо проведення косіння трави, прибирання території сіл забезпечити, мені самостійно, як старості важко, оскільки я не є розпорядником кошів, не маю у підпорядкуванні працівників комунального господарства, а косіння та прибирання, як відомо, потребує коштів та людей.  Дякую небайдужим жителям сіл, які беруть участь у таких роботах (косять траву, вирубують чагарники, відремонтували поручні вздовж моста через річку тощо)

За позабюджетні кошти по селах Реклинець, Стремінь було зроблено,  проведено  наступне:

 До  Дня св.. Миколая  за  сприянням БФ «Контінентал  Фармерз  Груп»  та  ПП «Акрітера»  забезпечено  подарунки  (набори цукерків):

  • для дітей, які беруть участь в художній самодіяльності в селах Реклинець та Стремінь.
  • для дітей які відвідують Стремінський НВК «ЗО  І ст. – ЗДО (дитячий садок)»
  •  для дітей які відвідують Реклинецький ЗДО «Веселка»
  • для дітей які відвідують 1-4 класи Реклинецького ЗЗСО І – ІІІ ст.
  • для дітей загиблих учасників бойових дій
  • для дітей-сиріт

Залучено грейдер від БФ «Континентал Фармерз Груп» силами якого було спрофільовано частково комунальні дороги по селах.

Для діток, які пішли в перший клас забезпечено невеликі подарункові набори канцелярських товарів.

 

Дякую за увагу

   староста                                                                        Наталія БІЛАНЬ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень