Пошук

Звіт про роботу старости сіл Боянець, Верини, Лісове, Підріка Петра Голода за 2022-2023 роки

Дата: 27.02.2024 11:46
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом Великомостівської міської ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами що визначають порядок його діяльності, я Голод Петро – староста сіл Боянець, Верини, Лісове, Підріка звітую про роботу Боянецького  старостинського округу за 2022 рік.

У своїй роботі я керувався законодавчими актами України, виконував доручення Великомостівської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови та його заступників, здійснював надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень. Здійснюю прийом громадян за місцем роботи в межах робочого часу та в позаурочний час за місцем проживання жителів  сіл. Здійснюється моніторинг стану дотримання прав і законних інтересів громадян у сфері соціального захисту, культури, освіти, житлово-комунального господарства, медицини, фізкультури та спорту, за дотримання на підвідомчій території старостинського округу громадського порядку, правил благоустрою населених пунктів, забезпечується чистота та порядок. Беру участь у засіданні виконавчого комітету та сесіях міської ради.

Надається допомога жителям сіл щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам міської ради та її виконавчого комітету.

Жителі сіл беруть активну участь у соціально-економічному та культурному житті округу, надають пропозиції щодо ремонту доріг, вуличного освітлення та благоустрою сіл. Так як і раніше, в старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довіреності та виконуються інші нотаріальні дії. Заяви на отримання дозволів на земельні ділянки для передачі в оренду ,власність, оформляються в старостинському окрузі та подаються на розгляд сесії Великомостівської міської ради.

Станом на 01 січня 2023 року в 590 дворах налічується 1756 зареєстрованих мешканців. За звітний період народилося 18 дітей, померло 20 чоловік.

В Боянецькому старостинському окрузі працює НД «Просвіта», сільська бібліотека, школа, дитяча дошкільна установа, поштове відділення зв’язку, амбулаторія сімейної медицини, магазини, ресторан, кафе.

За звітний період на території старостинського округу проведені наступні роботи:

- облаштовано квітник, проведена заміна огорожі біля адмінбудівлі, пофарбована стара і нова огорожі;

- завершено ремонт дороги по вул. Соборна протяжністю 250 м;

- проведена заміна світлодіодних ліхтарів по вул.Замкнена, Ів.Франка;

- здійснено грейдерування усіх доріг по населених пунктах;

- проводилось вирубування чагарників, скошування бур’янів вздовж вулиць,а також здійснено випилювання аварійних дерев;

- проведена підсипка червоною породою дороги до села Верини (МХП);

Також з початку повномаштабного вторгнення рф жителі старостинського округу проводились благочинні ярмарки, проводились збір продуктів і коштів,за які було куплено 2 автомобілі, коробку передач і двигун, а також 3 (три) тепловізори для наших захисників. Також 6 разів волонтери доставляли допомогу для наших бійців на схід.

Систематично проводиться впорядкування територій  біля подвір’їв господарств жителів сіл, автобусних зупинок, пам’ятних місць.

Протягом 2022 року видано 744 довідки різного характеру, вчинено 45 нотаріальних дій, складено 127 актів обстеження різного характеру.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється їх оповіщення та призовників, складаються списки  юнаків для приписки до призовної дільниці, кожного місяця складаються списки вісімнадцятирічних громадян.

Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу ,подаються документи в управління соціального захисту для нарахування допомог малозабезпеченим категоріям, субсидій і пільг і інших допомог всім верствам населення.

Не допускаю на території округу дій чи бездіяльності які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Є  тісна співпраця з нашими поліцейськими офіцерами громади та відділенням №2 м. Сокаль.

Боянчани мають свою вайбер спільноту для обговорення ,та по можливості, вирішення питання та проблем сіл. Це дуже зручно для нашої роботи, оскільки в першу чергу є можливість оперативно донести необхідну інформацію до населення чи розмістити необхідні оголошення. З метою вирішення проблеми частого та без попередження відключень електропостачання в селах округу відправлено колективне звернення до Яворівського РЕМу про вжиття всіх залежних від них дій щоб привести роботу по постачанню електроенергії до встановлених державою стандартів.

Дотримуюся правил службової етики. Працюю для покращення умов життя та побуту населення округу. Ще раз хочу подякувати всім,хто підтримував мої ініціативи та долучався до вирішення важливих для громади питань. Без вашої підтримки і допомоги було би важко. Завдячую працівникам старостинського округу, друзям, жителям округу за пораду і всебічну підтримку та допомогу. Особлива подяка депутатам міської ради, міському голові та заступникам, начальникам відділів, відповідальним працівникам міської ради. Оцінюючи досягнуте, знаючи проблеми будемо активно вести пошук шляхів їх вирішення. Хочу відмітити що для вирішення деяких питань треба бажання всіх – зробити наші села кращими. Бажаю всім нам успіху та витримки, щоби дожити до кращих часів, аніж ті, які ми зараз з вами проживаєм.

Сподіваємось, що у 2023 році наш старостинський округ не буде обділений увагою зі сторони Великомостівської міської ради.

 

З повагою,

Староста                                                                          Петро ГОЛОД

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень