Пошук

Програма будівництва, реконструкції та ремонту захисних споруд Великомостівської міської ради Львівської області

Дата: 29.02.2024 16:32
Кількість переглядів: 51

Фото без опису1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Цільова програма щодо приведення захисних споруд цивільного захисту  у готовність до укриття здобувачів  освіти Великомостівської міської територіальної громади на 2024  рок (далі –Програма) розроблена відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституції України, Кодексу цивільного захисту України, постанов Кабінету Міністрів України від 11 січня 2014 року № 11 "Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту", від 11 березня 2015 року № 101 "Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту". Враховуючи особливу важливість завдань цивільного захисту, пов’язаних з захистом життя людей при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на виконання вимог Кодексу цивільного захисту України щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, інших нормативних актів держави розроблено Програму щодо приведення захисних споруд цивільного захист закладів освіти Великомостівської міської ради  у готовність до укриття здобувачів освіти.

2. Мета і основні завдання Програми

Метою Програми є забезпечення розвитку цивільного захисту Барської міської територіальної громади та фінансування заходів щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, підвищення рівня безпеки населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Здійснення комплексу заходів, спрямованих на приведення захисної споруди у готовність до використання за призначенням, реконструкція, модернізація, удосконалення існуючої захисної споруди, підтримання її в належному стані, укомплектування збереження та щорічне оновлення регіонального матеріального резерву, засобів індивідуального захисту органів дихання тощо. Метою Програми є приведення захисної споруди у придатність до використання, створення умов для ефективного використання сил та засобів цивільного захисту громади. Завданнями Програми є: – підвищення рівня готовності захисної споруди до дій за призначенням та успішна реалізація державної політики у сфері захисту населення та території міської ради від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру; – забезпечення належного рівня безпеки населення і захисту їхнього життя і здоров’я; – реконструкція, модернізація та удосконалення захисної споруди та своєчасне інформування населення про її місцезнаходження; – створення, накопичення, збереження та щорічне оновлення матеріального резерву; – створення сприятливих умов для функціонування захисної споруди.

       Організаційні заходи щодо виконання Програми

       Основними заходами Програми є:

  1. Покращення матеріально – технічної бази захисної споруди, шляхом проведення поточного та капітального ремонту приміщення.
  2. Проведення  реконструкції, капітальних та поточних ремонтів захисних споруд комунальної власності Великомостівської міської ради

2. Проведення благоустрою території біля захисної споруди.

3. Придбання лавок для сидіння, стелажів для продуктів харчування.

4. Проведення освітлення, каналізації, водопостачання а також придбання тари для збереження води у випадку припинення водопостачання.

5. Встановлення вентиляції.

6. Придбання аптечок, ліхтарів.

7. Організація інформації та безпосередньо на підприємствах, організаціях та установах всіх форм власності вивчення правил перебування у захисній споруді.

8. Забезпечення якісного проведення в загальноосвітніх та дитячих дошкільних закладах вивчення правил перебування у захисній споруді.

9. Створення необхідних резервів сил та засобів, у тому числі матеріальних та фінансових резервів для реагування на кризові та надзвичайні ситуації і загрози.

10. Виготовлення ПКД.

3. Фінансове забезпечення програми

Програма реалізується за рахунок коштів місцевого бюджету, інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством та спрямована на забезпечення розвитку та покращення матеріально-технічної бази захисних споруд.

4. Очікувані результати від реалізації Програми

Результатом виконання Програми має стати:

- дієвий захист здобувачів освіти закладів освіти Великомостівської міської ради; - підвищення рівня готовності органів управління цивільного захисту щодо виконання вимог державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру;

- створення належних умов укриття здобувачів освіти в захисних спорудах.        

   Очікується покращення стану захисних споруд цивільного захисту, а саме:

- виготовлення ПКД

- проведення капітальних  ремонтів та реконструкції;

- проведення поточних ремонтів;

- проведення освітлення;

- проведення водопостачання;

- проведення каналізації;

- встановлення вентиляції;

- придбання лавок;

- придбання стелажів для харчових продуктів;

- придбання гучномовців;

- придбання обігрівачів для укриттів;

- облаштування пандусів;

- інше.

5. Заходи програми

Назва об’єкту

Вид робіт

Джерело

 фінансування, тис.грн.

Примтіка

 

Місцевий бюджет

Інші джерела

 

1

Захисні споруди закладів культури Великомостівської міської ради

Капітальний (поточний) ремонт

 

200,0

 

 

2

Захисні споруди закладів освіти Великомостівської міської ради

Капітальний (поточний) ремонт

 

3

Захисні споруди інших комунальних установ Великомостівської міської ради

Капітальний (поточний) ремонт

 

 

 

Секретар міської ради                                                           Віталій ГРИЦІВ



Рішення сесії №1267 від 08.02.2024р. Про затвердження Програми будівництва, реконструкції та ремонту захисних споруд  Великомостівської міської ради Львівської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень