Пошук

Відбувся форум щодо реалізації політики справедливої трансформації вугільних регіонів

Дата: 13.11.2023 15:23
Кількість переглядів: 10

Фото без описуДо 2035 року Україна має відмовитися від вугілля. З цією метою у вугільних регіонах держави проводять трансформацію.

Днями відбулась змістовна зустріч всіх зацікавлених сторін реалізації політики справедливої трансформації вугільних регіонів. На Форумі Великомостівську громаду представляв заступник міського голови Роман Мармаш.

Справедлива трансформація вугільних територій – це насамперед про збереження довкілля.

На території Львівської області розташований Червоноградський кам’яновугільний басейн, що є базою видобутку вугілля. Відтак, багаторічна робота вугільних шахт та їх подальше затоплення спричинили просідання земної поверхні, підтоплення територій, пошкодження споруд та інженерних мереж, забруднення атмосфери.

За підтримки Уряду Німеччини GIZ Ukraine з 2021 року в Україні реалізується проект «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України». Через військову агресію росії заходи проекту сфокусовані в більшості в західному пілотному мікрорегіоні - Червоноградському, але це дає змогу напрацювати якісні рішення для інших громад.

Реалізовувати ці рішення можливо через інструмент Асоціації вугільних регіонів України, яка була започаткована під час зустрічі. Асоціація обʼєднає громади вугледобування та вугільної теплової генерації і стане єдиною платформою залучення ресурсів для вугільних громад, якісної комунікації, реалізації проектів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень