Пошук

Інформація про заходи щодо запобігання та заборони продажу рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослин на території громади

Дата: 14.03.2024 16:13
Кількість переглядів: 81

Фото без описуЗ метою збереження первоцвітів, посилення державного контролю за охороною, збереженням та відтворенням біологічного розмаїття рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення видів рослин, міським головою Великомостівської міської ради Львівської області видано Розпорядження    №47/02-05 від 14.03.2024 року «Про заборону торгівлі ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин».

Розпорядження міського голови №47/02-058 від 14.03.2024р. видано відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування», статей 12, 68 Закону України «Про охорону навколишнього природнього середовища», статті 12 Закону України «Про рослинній світ», статей 5, 8, 10 Закону України «Про Червону книгу України», статті 40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», частини 2 статті 88-1, статті 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розглянувши лист Державної екологічної інспекції у Львівській області № 06-645 від 01.03.2024.

     Згідно з розпорядженням:

1. Заборонено торгівлю ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин на ринках та поза їх межами.

2. Створено робочу групу з моніторингу, профілактики торгівлі ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення видами рослин на території громади Великомостівської міської ради Львівської області.

3. Поліцейським офіцерам громади сектору взаємодії з громадами Червоноградського відділення поліції  Великомостівської територіальної громади рекомендовано здійснювати заходи щодо протидії торгівлі на підпорядкованій території (включаючи місця торгівлі) ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин, занесених до Червоної книги України та відповідно до наданих повноважень документувати та вилучати рослинну продукцію, вживати заходи
з притягнення винних осіб до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.

4. Робоча група проводитиме спільні перевірки з метою запобігання незаконного збору, заготівлі і торгівлі ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин.

5. Начальнику загального відділу Великомостівської міської ради Львівської області доручено провести інформаційну кампанію у засобах масової інформації та на офіційному сайті.

       Великомостівська міська рада закликає охороняти навколишнє природне середовище! У випадку виявлення фактів порушень, пропонуємо повідомляти відповідні служби з метою притягнення винних до адміністративної відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень