Пошук

З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 28.03.2024 12:00
Кількість переглядів: 219

Фото без описуНерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Відповідно до Розпорядження начальника Львівської ОВА від 26.03.2024 року №244/0/5-24ВА у Львівській області встановлено строки заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у період нересту:

1. Встановити заборону на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Львівської області у 2024 році в такі терміни:

- в басейні річки Дністер із 1 квітня до 10 червня;

- в басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир із 1 квітня до 20 травня;

- у всіх водосховищах, технічних водоймах із 1 квітня до 10 червня;

- у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня до 30 червня.

2. Затвердити межі нерестовищ по всій акваторії рибогосподарських водних об’єктів Львівської області у 2024 році.

3. Дозволити любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування відповідно до переліку ділянок водних об’єктів Львівської області, не заборонених для проведення любительського рибальства у 2024 році, згідно з додатком.

4. Дія розпорядження не поширюється на суб’єкти аквакультури, які зареєстровані в органах рибоохорони.

5. Користувачів спеціальних товарних рибних господарств керуватися режимом рибогосподарської експлуатації водних об’єктів (їх частини).

6. Плавання суден та пересування інших транспортних засобів здійснювати відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» та Правил плавання для малих, спортивних суден і водних мотоциклів та використання засобів для розваг на воді у Львівській області.



Розпорядження начальника Львівської ОВА від 26.03.2024 року №244/0/5-24ВА

План спільних заходів щодо посиленя контролю охорони, вико- ристання, відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області у 2024 році.

Перелік ділянок водних об’єктів, не заборонених для прове- дення любительського рибальства в 2024 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень