Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області: «гаряча лінія» про кампанію декларування доходів за 2023 рік

Дата: 02.04.2024 11:00
Кількість переглядів: 17

Фото без описуДнями старшим державним інспектором Сокальської ДПІ Надією Бельмегою проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» стосовно декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.

Податківець звернула увагу, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік зобов'язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, що підлягають оподаткуванню, з яких у 2023 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Скористатись правом на застосування податкової знижки громадяни можуть до 31.12.2024 року.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи» або через мобільний застосунок «Моя податкова». Скористатись зазначеними сервісами зможуть особи, які ідентифіковані за особистим електронним підписом, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Надія Бельмега зауважила, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

На всі запитання додзвонювачі одержали обґрунтовані роз’яснення в межах чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень