Пошук

Родина полеглого Героя Романа Бурка отримала посмертну нагороду

Дата: 29.07.2024 10:53
Кількість переглядів: 13

Фото без описуРідні загиблого Захисника, нашого земляка, жителя села Стремінь Романа БУРКА отримали від командування 24-ї ОМБр орден "Хрест Героя".

Такі нагородження відбуваються у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, де моляться і згадують наших новітніх героїв, які віддали життя за волю України.

Синову посмертну нагороду отримали батьки Захисника - мама Ольга Ярославівна та батько Ігор Дмитрович, а також кохана дівчина Романа - Марія.

Схиляємо голови перед близькими та рідними Захисника, адже жодні слова не зможуть повернути цю втрату. Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка більше не зможе обійняти найріднішу людину, проте ці нагороди повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв

Роман Бурко червні 2022 року був призваний на військову службу під час мобілізації. У складі 24 бригади приймав активну участь у бойових діях на території Донецької області.

15 березня 2023 року у боротьбі з російським агресором на захисті України, під час обстрілу противником у районі напрямку Оріхово-Василівка Донецької області в наслідок вибухової хвилі та ураження осколками отримав поранення, несумісні із життям.

Зазначимо, «Хрест Героя» – це нагорода, яку започаткували в Королівській бригаді. Її запровадили, щоб вшанувати пам’ять і подвиг усіх загиблих побратимів. Також це нагадування суспільству, що війна триває і наші захисники роблять все, щоб вигнати ворога з української землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень